nu 24°
Weerbericht Delden
onbewolkt
23:00
19°
onbewolkt
02:00
17°
onbewolkt
05:00
16°
onbewolkt
08:00
19°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

producenten twentse streekmarkt delden asperges uit de hof van twente

Terug

Producenten Twentse Streekmarkt Delden – Asperges uit de Hof van Twente

Iedere eerste zaterdag van de maand wordt er op het historische plein bij de Oude Blasiuskerk in Delden een streekmarkt gehouden. Wat in 2009 als pilotproject begon, is inmiddels niet meer weg te denken uit het centrum. De eerste echte boeren-streekmarkt in Twente trekt maandelijks vele duizenden bezoekers en heeft met ongeveer 35 producenten een zeer uitgebreid en divers aanbod aan verse streekproducten.

Om de bezoekers van onze website en de markt een idee te geven van het aanbod, lichten wij er in de week voorafgaand aan de markt een producent of thema uit en bekijken wat hij of zij te bieden heeft of wat er op het programma staat. Deze keer is er aandacht voor de asperges uit de Hof van Twente.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Asperges uit de Hof van Twente

Asperges uit de Hof van Twente zijn beter, omdat ze net zo lekker smaken, Twentse wijsheid kan cryptisch zijn…..!

De rijke, losse, Twentse zandgrond is bij uitstek geschikt voor aspergeteelt en dat proef je. Net als bij wijn, bepalen bodem en teler samen de smaak van de asperge. In de hier aanwezige esgrond zit 3,5 tot 5 procent organische stof en dat is belangrijk. Daarnaast is de vakbekwaamheid en het inspelen op nieuwe ontwikkelingen kenmerkend voor de 3 grote telers in de Hof van Twente: Buschers, Lubberink en Slaghekke. Opvallend is dat een stage in Limburg de eerste aanzet vormde voor een eigen aspergekwekerij. Nu overtreft de leerling de meester, denken wij.

Veel tuinbouw kom je niet tegen in de Hof van Twente maar Bentelo is wel het mekka van de Twentse aspergeteelt geworden, met een heus aspergegilde dat zorgt voor ontwikkeling en promotie. Bij de telers koop je altijd supervers en de asperges kunnen geschild worden. Zelfs complete aspergemaaltijden zijn er te koop: aspergesoep, asperges, ham, krielaardappeltjes, eieren, roomboter en ……een flesje wijn! Dat is genieten op zijn Twents!

Zaterdag 7 mei zijn de asperges van Rudy Buschers weer te koop op de Streekmarkt Twente in Delden. Iedereen is welkom om te komen proeven en een heerlijke aspergemaaltijd samen te stellen met producten van de streekmarkt. Sterrenkok Lucas is aanwezig om de mensen te adviseren. Vergeet ook Broodje Streekmarkt niet met zelf geperste notenolie van Kleine Muyl.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.