nu 18°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
20:00
17°
geheel bewolkt
23:00
15°
zwaar bewolkt
02:00
14°
zwaar bewolkt
05:00
13°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

pvda blij met cassatiebesluit kans op succes groot

Terug

PvdA blij met cassatiebesluit: ‘Kans op succes groot’

De PvdA fractie van de Hof van Twente is tevreden met het cassatieberoep dat door de gemeente Hof van Twente wordt ingesteld tegen het Arrest van de rechtbank Arnhem-Leeuwarden. De fractie acht de kans op succes groot en ziet de uitspraak daarom met vertrouwen tegemoet.

Volgens fractievoorzitter Fred Rijkens is door de uitspraken van wethouder Sijbom ten onrechte het beeld ontstaan al zou sprake zijn van een hopeloze zaak. “Er werd al snel gesproken over een schadevergoeding van vele miljoenen, terwijl er volgens ons meer in bedragen van tonnen worden gedacht.”

De PvdA geeft aan dat Raad van State (red.) heeft uitgesproken dat de gemeenteraad bevoegd was om tegen het bestemmingsplan te stemmen. “Doordat het bestemmingsplan is afgewezen kan er geen uitvoering worden gegeven aan de overeenkomst die er volgens de rechtbank is gesloten tussen het College en de investeerders. De eventuele schade blijft in dat geval beperkt tot de voorbereidingskosten die zijn gemaakt.”

Daarnaast gaat de PvdA er vanuit dat het bungalowpark er ook nooit zou zijn gekomen omdat de economische crisis het toch onmogelijk had gemaakt om de recreatiewoningen van meerdere tonnen te verkopen. Volgens Rijkens heeft het nee van de gemeenteraad de investeerders juist behoed voor een financieel debacle.

Daarnaast zet de partij ook grote vraagtekens bij de uitspraak van de rechter over de overeenkomst die zou zijn gesloten. Wij hebben andere rechtszaken bekeken en we komen daar in vergelijkbare gevallen hele andere uitspraken tegen. Het blijft echter wel een feit dat er in dit proces onnodig veel politieke fouten zijn gemaakt.”

advertenties

17 dec 2013

“Door niet in te stemmen met de (gewijzigde) plannen heeft de gemeenteraad ons allemaal voor een debacle behouden! Dat er daarnaast ook sprake is geweest van een 'zekere politieke stroperigheid' valt niet te ontkennen, maar de uiteindelijke beslissing is juist.”

Robbie 17-12-2013 @ 09:37 | 0 | rapporteer

Reageren

17 dec 2013

“investeer in natuur en cultuur door samen te werken.”

F 17-12-2013 @ 10:52 | 0 | rapporteer

Reageren

17 dec 2013

“De PvdA geeft aan dat de Hoge Raad heeft uitgesproken dat de gemeenteraad bevoegd was om tegen het bestemmingsplan te stemmen is een foute conclusie omdat niet de Hoge Raad maar de
Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft uitgesproken dat de gemeenteraad bevoegd was om tegen het bestemmingsplan te stemmen.

Overheden zoals hier de gemeente Hof van Twente heeft dus in deze zaak te maken met de zogeheten twee-wegen-leer waarbij zij zich ter uitvoering van hun overheidstaken niet alleen kunnen bedienen van de bevoegdheden die hun krachtens het publiekrecht zijn toegekend maar ook dat zij, binnen zekere grenzen, privaatrechtelijke instrumenten kunnen aanwenden. Artikel 120 Nederlandse Grondwet leert dat niet elke weg naar "Rome" leidt.”

2-wegen leer 17-12-2013 @ 14:13 | 0 | rapporteer

Reageren

17 dec 2013

“Klopt helemaal het is de raad van state.

Fred Rijkens. Pvda”

Fred Rijkens 17-12-2013 @ 22:26 | 0 | rapporteer

Reageren

18 dec 2013

“dhr rijkens is wel erg optimistisch , want rvs mocht wel uitspreken maar dat onslaat de gemeente niet van schadevergoeding betalen volgens de burgerlijk rechter . de Vereniging van Nederlandse Gemeenten heeft een heel duidelijk handboek op haar website staan getiteld VAN CONTACT NAAR CONTRACT . in o.a alinea 5.3.3 over schadevergoeding staat dat ook gederfde winst tot de posten behoord.”

landgoed 18-12-2013 @ 01:13 | 0 | rapporteer

Reageren

18 dec 2013

“Wat mij betreft is de suggestie dat tijdens de (euro)crisis bij het realiseren van een dergelijk bungalowpark ook verlies in plaats van winst mogelijk is lijkt mij eigenlijk heel redelijk.”

Robbie 18-12-2013 @ 09:12 | 0 | rapporteer

Reageren

26 dec 2013

“Inderdaad zou je een "midden oplossing" kunnen verwachten naar redelijkheid en billijkheid bw mochten er contractueel en bestuurlijk gezien wederzijds tekortkomingen zijn.
Maar het dubbeltje kan toch flink meer een andere kant opgaan dan je denkt.
Volgens insiders staat bij één van de partijen de koelkast vol Moet en Chandon Champagne dat voor een eerder feestje bedoeld was.
In ieder geval begint het prijzen festival in Januari 2014 met de PC loterij, dus........
Een mooie wintertijd gewenst.”

Peter 26-12-2013 @ 10:20 | 0 | rapporteer

Reageren

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.