nu 18°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
20:00
17°
geheel bewolkt
23:00
15°
zwaar bewolkt
02:00
14°
zwaar bewolkt
05:00
13°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

pvda vreest forse toename goederentreinen

Terug

PvdA vreest forse toename goederentreinen

Delden – 21-01-2012 – De PvdA in Hof van Twente maakt zich zorgen over de plannen voor een forse toename van goederentreinen op het traject Zutphen-Hengelo, waar ook Delden aan ligt.

Al jarenlang zijn er plannen voor meer goederentreinen in Oost-Nederland, maar sinds december van het afgelopen jaar is men gestart met een procedure, op basis van de Tracéwet, om een wijziging in het landelijke spoorwegnet in Oost-Nederland door te voeren. In de Tracéwet staan maatregelen die nodig zijn om de verwachte groei van het goederenvervoer op de bestaande spoorlijnen tussen Elst (vlak bij Nijmegen) en Oldenzaal/grens Duitsland mogelijk te maken. Er zal uiteindelijk gekozen worden uit vier opties, waaronder de Twentekanaallijn.

De vier varianten bestaan uit de aanleg van een lange verbindingsboog bij Deventer en westelijk van Bathmen, de aanleg van een lang-lange verbindingsboog bij Deventer en oostelijk van Bathmen, kopmaken te Deventer (waarbij de rijrichting van een goederentrein wordt gewijzigd) en het opwaarderen van de Twentekanaallijn (Zutphen–Lochem–Hengelo). Dit is de eerste fase, waarna medio 2013 de minister van infrastructuur en mileu een keuze moet maken uit de varianten.

“Inwoners van Hof van Twente moeten hun opvattingen niet onder stoelen of banken steken,” zegt woordvoerder Jos Duurland van de PvdA in de TC Tubantia. De partij roept inwoners op om massaal de informatiebijeenkomst in het gemeentehuis te bezoeken op 7 februari (17.00 tot 20.00). Wanneer er veel zwaar goederentransport door Delden zou rijden, is de PvdA eveneens bang dat een deel van de huizen in Delden gesaneerd moet worden. Ook vreest men de gevaarijke chemische stoffen en nachtelijke lawaai.

U kunt op onze pol, op de hoofdpagina van de site, stemmen over deze kwestie.

advertenties

21 jan 2012

“Is er een verhouding tussen het sanereren van de huizen en het treinverkeer ? Of zijn deze huizen al vervuild ? Verder rijden de treinen met gevaarlijke chemische stoffen al op dit traject om de elementis te bevoraden. Dit voorkomt dus alleen maar vrachtwagens met gevaarlijke chemische stoffen op de weg.

Mvg”

Inwoner 21-01-2012 @ 17:07 | 0 | rapporteer

Reageren

21 jan 2012

“De spoorlijn in Delden loopt in een bocht. Wanneer het traject wordt opgewaardeerd is er de kans dat deze bocht eruit wordt gehaald en er huizen moeten verdwijnen. Jaren geleden was er al sprake van dat huizen aan de Oude Benteloseweg zouden sneuvelen.

Of en hoeveel gevaarlijke stoffen voor Elementis door Delden komen weet ik niet, maar wanneer dit traject gekozen wordt zal Delden een belangrijk doorvoer punt worden voor deze stoffen. Dan liever over de snelweg....”

rob 21-01-2012 @ 17:32 | 0 | rapporteer

Reageren

21 jan 2012

“Geachte inwoner; Als u aan een gesprek of discussie deelneemt is het wel zo fatsoenlijk om u voor te stellen. De bewoners van de wijk Ruppertserf hebben een aantal jaren te horen gekregen dat hun huizen werden afgebroken ivm. verbreding van de spoorlijn. Dit heeft niets met vervuiling of achterstand te maken.
U zegt terecht dat er nu al gevaarlijke stoffen over de lijn worden vervoert. Hebt u ook gezien met welke snelheid dit gebeurd? Niet als een intercity die door dendert tot de eindbestemming is bereikt. Je kan de trein bijna met de fiets bijhouden.
Dan krijgen we het volgende probleem dat de spoorlijn Delden letterlijk in tweeën snijd omdat het niet alleen bij chemie blijft maar ook de rest ven de goederen, om Borne te ontlasten. Iets waar een ieder op tegen is behalve een INWONER die anoniem wil blijven en geen idee waar hij inwoner van is.Of wil u ook een toren flat, Varkens boerderijen en Kippen silo`s bij uw erf en een vliegtuig boven uw huis. Als we zo doorgaan blijft er geen rustig plekje meer over om te wonen. Maar geachte inwoner u komt de trein nog wel een keer tegen en zal het dan vervloeken.
Naam is bekent en woont in Delden”

J.A.Nijland 21-01-2012 @ 19:15 | 0 | rapporteer

Reageren

22 jan 2012

“Het artikel heeft het over het saneren van huizen. Dit is in mijn mening iets heel anders dan het slopen van huizen omwille van een spoorbaan. Verder gaat het over goederentreinen die altijd een lagere snelheid hebben dan intercity's. Verder er bij het opwaarderen van het spoor natuurlijk rekening gehouden moeten worden met de omwonenden en de overlast door gesloten spoorbomen (evt een tweede tunneltje)

En verder kom ik de trein vaak genoeg tegen en zal het opwaarderen van het personenvervoer geen kwaad kunnen.”

Inwoner van delden 22-01-2012 @ 18:28 | 0 | rapporteer

Reageren

23 jan 2012

“Van omwonenden van de spoorovergang in de nabijheid van de Sint Annabrinkstraat weet ik dat alleen al het denderen van de goederentreinen veel overlast geeft. Vooral daar waar de overgang in verbinding staat met de weg en het spoor en de huizen dichtbij staan is het probleem groot.

Nog erger is het wanneer er hier gesloopt moet gaan worden. Daarvan was nog sprake eind vorige eeuw. Als dat plan maar niet weer uit de ijskast gehaald wordt. Waar kan ik meedoen met een tegenactie?”

Robbie de Kamper 23-01-2012 @ 17:49 | 0 | rapporteer

Reageren

12 feb 2012

“waar maakt men zich druk over? Voor meer treinen Hengelo-Zutphen moet er eerst een 2e spoor gelegd worden en geelektrificeerd worden. Dat is kostbaar en duurt jaren! Overigens de grond voor het 2e spoor is in 1865 bij deaanleg van de lijn al onteigend, dus dat kan geen belemmering zijn. Dus als er meer komen, wat ik betwijfel, gaan die langs Almelo! Sinds de opening van de Betuwelijn komen juist minder goederentreinen door Almelo!”

Drs EJA Heusinkveld 12-02-2012 @ 22:07 | 0 | rapporteer

Reageren

17 feb 2012

“In 2005 hebben wij gemerkt hoeveel lawaai wordt veroorzaakt door nachtelijk goederenvervoer per spoor door Delden: verschrikkelijk.
Wanneer 40 tot 80 goederentreinen per etmaal door Delden denderen, vooral 's nachts, is de leefomgeving hier grondig en blijvend bedorven. Delden en ook Goor zullen zich met hand en tand moeten verzetten tegen de variant Twentekanaallijn.
Wie weet of er al een centraal actiecomité functioneert? Contactadres?”

Jan Delhez 17-02-2012 @ 12:14 | 0 | rapporteer

Reageren

19 sep 2012

“Hallo mevr.Heer

Graag blijf ik op de hoogte met
nieuws.
Woon aan Marijkestraat Delden,dus bijna aan spoorlijn,
verder heb ik ruim 100 mter lengte langs spoorlijn.
Bvd. Vr.groeten.”

Johan Kooiker 19-09-2012 @ 22:06 | 0 | rapporteer

Reageren

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.