nu 11°
Weerbericht Delden
half bewolkt
05:00
half bewolkt
08:00
10°
onbewolkt
11:00
15°
onbewolkt
14:00
19°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

pvda wil meer aandacht voor duitse taal in gemeente hof van twente

Terug

PvdA wil meer aandacht voor Duitse taal in gemeente Hof van Twente

De PvdA ziet mogelijkheden om de lokale economie te bevorderen door het stimuleren en promoten van de Duitse taal. De partij laat weten dat de oosterburen onze grootste handelspartner zijn en dat er hierdoor kansen liggen voor het lokale bedrijfsleven. “Uit onderzoek blijkt dat er veel mogelijkheden zijn bij de samenwerking tussen de grensgebieden van Twente en Duitsland”, zo geeft Nel Hilbrink fractielid van de Sociaal Democraten in de Hof van Twente aan. “Om daar gebruik van te maken moet het Duits sterk worden gestimuleerd.” 

De partij zegt dat er enorme economische mogelijkheden liggen in de samenwerking tussen  Twente en het aangrenzende Duitse gebied. “Dit terwijl de belangstelling voor het Duits steeds meer terug loopt in Nederland, maar zeker ook in Twente.  De PvdA pleit voor een gezamenlijk project met de Euregio waarbij bedrijven uit de Hof en bedrijven uit Duitsland met elkaar in contact worden gebracht.”

Ook wil de PvdA het Duits actief bevorderen binnen het onderwijs in Nederland. Hilbrink, zelf lid van de Euregioraad, waarin Duitse en Nederlandse politici zitting hebben, zou bijvoorbeeld graag zien dat op scholen meer aandacht aan het Duits wordt besteed.  “Er kan onder andere beter gebruik gemaakt worden van de subsidiemogelijkheden die de Euregio hiervoor biedt.”

Het reserveren van een bijdrage uit budget voor het economisch plan voor de gemeente moet de eerste stap worden. Hilbrink wil ook dat het Arbeidsbureau meer aandacht gaat besteden aan grensoverschrijdende aanpak van de werkloosheid in de grensregio. “Het is goed dat de Euregio bezig is met een pilot waarbij belemmeringen voor mensen om over de grens te gaan werken zoveel mogelijk worden weggenomen. In Duitsland komen ze op sommige terreinen mensen te kort terwijl hier mensen werkloos zijn.” De PvdA komt binnenkort met een motie om steun voor haar standpunt te vragen in de gemeenteraad.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.