nu 21°
Weerbericht Delden
lichte regen
17:00
21°
lichte regen
20:00
18°
zwaar bewolkt
23:00
14°
half bewolkt
02:00
12°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

rabobank wordt hoofdsponsor eschmolen en doneert 25.000 euro

Terug

Rabobank wordt hoofdsponsor Eschmolen en doneert 25.000 euro

De stichting Eschmolen heeft er met de Rabobank een nieuwe hoofdsponsor bij. Directievoorzitter van de Rabobank Centraal Twente Maarten Vonk overhandigde voorzitter Derk Rouwhorst onlangs een cheque ter waarde van 25.000 euro. Dit gebeurde voor het bord aan de Almelosestraat, de plek waar de molen herbouwd moet worden. Eerder werd het Deldense bedrijf Le Vin en direct bv. al hoofdsponsor van het ambitieuze project.

“De Rabobank vindt de terugkeer van de molen belangrijk voor de stad en het plan goed doordacht”, zo vertelt Der Rouwhorst. “De bank toont hiermee duidelijk haar lokale betrokkenheid.” Het bestuur van de stichting Eschmolen is zeer erkentelijk voor de steun van de Rabobank en verwacht dat vele bedrijven dit voorbeeld zullen volgen. “Binnenkort worden de bedrijven benaderd met het sponsorboek.”

De nieuwe molen wordt het ontmoetingspunt van verleden, heden en toekomst. “Het verleden in de vorm van cultuurhistorische en educatieve activiteiten, het heden via zorg-, welzijns- en arbeidsmarktinitiatieven en de toekomst door vergroting van de fysieke (natuur en milieu) en de maatschappelijke leefbaarheid (zelfredzaamheid en participatie van mensen met een beperking). De Eschmolen biedt hen een groot aantal mogelijkheden om actief te worden. De molen zal tevens nieuwe stimulansen bieden voor de inwoners en meer recreatieve mogelijkheden aan de toeristen.”

De herbouwkosten voor de molen worden geschat op 1.9 miljoen euro inclusief prijsstijgingen. Het nieuwe sponsorboek wordt ingezet bij het benaderen van de overheden en sponsoren. Hierin staan alle onderdelen beschreven met de prijzen. Ook de Deldense Ondernemers Vereniging onderschrijft het belang van de herbouw voor Delden en de regio en kocht de eerste tien schaliën. Hiervan zijn er in totaal 20.000 nodig.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.