nu 18°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
20:00
17°
geheel bewolkt
23:00
15°
zwaar bewolkt
02:00
14°
zwaar bewolkt
05:00
13°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

reacties betrokken partijen op besluit raad van state peperkampweg

Terug

Reacties betrokken partijen op besluit Raad van State Peperkampweg

De Raad van State heeft op woensdag 11 februari de bezwaren van een groep bewoners aan de Peperkampweg tegen de bouw van 52 appartementen van tafel geveegd. De groep startte in 2014 een bodemprocedure om de bouwplannen een halt toe te roepen. Zij zijn het op een aantal punten niet eens met de huidige plannen. Nu de Raad van State heeft geconcludeerd dat de beroepen ongegrond zijn, staat niets de bouw van de appartementen meer in de weg.

Nieuws uit Delden nam contact op met de betrokken partijen en vroeg zo om een reactie op het besluit van de Raad van State.

Bewoners:

Toon Nijland laat als aanwonende weten erg teleurgesteld te zijn over de uitspraak van de Raad van State. “Ik had goede hoop op een positief oordeel, maar helaas is de uitspraak in ons nadeel.” De frustratie bij Nijland blijft hierdoor. “Ik heb het gevoel dat de Raad van State over de fouten van de gemeente heenkijkt en dat vind ik erg kwalijk.”

Tegen de uitspraak is geen beroep meer mogelijk en dus kan het 7,5 miljoen euro kostende project snel van start gaan. "Graag wil ik benadrukken dat dit een zaak was tussen de gemeente en een groep bewoners van de Peperkampweg. Wonen Delden was in deze zaak geen partij." Wel wil Nijland de woningcorporatie vragen in gesprek te blijven met de omwonenden. "Daarmee kan al een groot deel van de frustratie worden weggehaald.”

Wonen Delden:

Directeur Henny Manrho van Wonen Delden geeft aan opgelucht te zijn over de uitspraak van de Raad van State. “Wij hadden veel vertrouwen dat het goed zou komen, maar het is altijd afwachten wat de Raad van State beslist. Gezien het feit dat de vorige uitspraken uitvielen in ons voordeel, hadden we hier echter wel op gerekend.” Wonen Delden wil de aannemer nog deze week de opdracht geven om van start te gaan. “Zij moeten het werk ook weer onderverdelen en willen dus graag beginnen.”

Hoe de werkzaamheden gecombineerd worden met de aanstaande plannen voor het vervangen van de riolering aan onder andere de Peperkampweg en de Nieuwstraat is nog onduidelijk. “Wij zullen gebruik maken van een ingang vanaf de Nieuwsstraat. Wil de gemeente hier de riolering vervangen dan moeten ze opschieten. Gezien het gegeven dat het werk nog niet is aanbesteed, zal het werk hier waarschijnlijk over onze bouw heen getild moeten worden. De bouw duurt zeker een jaar.”

Manrho hoop daarnaast op een goede samenwerking met de buurt. “Hoewel de afgelopen jaren Wonen Delden en de omwonenden tegenpartijen waren in de procedure, hoopt Wonen Delden weer als ‘noabers’ met de omwonenden te kunnen omgaan. “Wonen Delden zal de omwonenden de komende periode inlichten omtrent de voortgang van het project.”

Gemeente Hof van Twente:

De gemeente Hof van Twente laat weten vooral gelukkig te zijn met de uitspraak omdat er nu na jaren van onzekerheid eindelijk gestart kan worden met de werkzaamheden. “Als gemeente zijn we blij dat er nu geen beletselen meer zijn om de woningen te bouwen. Het is ook fijn voor de toekomstige bewoners die een mooie woning krijgen op een plek zo dicht bij het centrum.”

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.