nu 14°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
05:00
13°
geheel bewolkt
08:00
14°
geheel bewolkt
11:00
15°
geheel bewolkt
14:00
17°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

riool op kruising peperkampweg en nieuwstraat ingestort

Terug

Riool op kruising Peperkampweg en Nieuwstraat ingestort

De gemeente Hof van Twente gaat met spoed rioleringswerkzaamheden uitvoeren aan de Peperkampweg in Delden. Naar aanleiding van een verzakking op de kruising van de Peperkampweg en de Nieuwstraat, is op 22 mei een inspectie uitgevoerd. Hieruit bleek dat het riool op deze plek dermate beschadigd is dat er onmiddellijk actie moet worden ondernomen. Ook bij de entree van het bouwterrein aan de Peperkampweg is het riool gescheurd. Waarschijnlijk is het zware bouwverkeer op de locatie de oorzaak van de instorting.

De rioolwerkzaamheden stonden al ingepland voor begin juni, maar om calamiteiten te voorkomen wordt er nu al ingegrepen. “Het riool op de kruising Peperkampweg en Nieuwstraat is dermate gescheurd dat er vanuit de zij- en onderkant zand inspoelt”, zo staat te lezen in een brief aan de buurtbewoners. “Als er nu een fikse regenbui valt, wordt dit zand afgevoerd en ontstaat de situatie dat er meer zand zal inspoelen en dus de weg verder zal zakken.”

Peperkampweg 12

De bewoners wordt gevraagd de komende twee weken de auto’s niet aan de straat te parkeren. Op deze plek komt een vuilwaterriool te liggen. Er is inmiddels begonnen met het graven van een aantal proefsleuven om de exacte ligging van de huisaansluitingen en kabels en leidingen te kunnen vaststellen. De huisaansluitingen zullen de komende dagen worden overgezet op het nieuwe riool zodat de waterafvoer van de percelen gegarandeerd is. Het oude riool blijft voorlopig liggen en zal worden opgevuld. De straat blijft waarschijnlijk wel toegankelijk voor automobilisten.

advertenties

27 mei 2015

“Achjah een oer oud riool en zware voertuigen er over heen laten rijden... Wat kon er mis gaan?”

John 27-05-2015 @ 11:51 | 0 | rapporteer

Reageren

27 mei 2015

“Waar een goed gesprek met de gemeente toe kam leiden.”

Toon Nijland 27-05-2015 @ 12:38 | 0 | rapporteer

Reageren

27 mei 2015

“Och Toon, heb toch nog ergens gelijk in gekregen!!!!”

Bernard 27-05-2015 @ 14:47 | 0 | rapporteer

04 jun 2015

“Hulde voor de gemeente. Goede info over de werkzaamheden, werktijden , parkeren enz. Hopelijk zet dit door bij alle projecten die door de gemeente uitgevoerd gaan worden. Nu en in de toekomst.”

Toon Nijland 04-06-2015 @ 17:27 | 0 | rapporteer

Reageren

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.