nu 18°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
20:00
17°
geheel bewolkt
23:00
15°
zwaar bewolkt
02:00
14°
zwaar bewolkt
05:00
13°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

rotondes op europalaan delden kleuren roodwitblauw

Terug

Rotondes op Europalaan Delden kleuren rood-wit-blauw

De provincie Overijssel gaat de buitenste rand van de twee nieuwe rotondes aan de Europalaan in Delden inplanten met rode tulpen, witte hyacinthen en blauwe muscari. De verkeerpleinen zullen dan tijdens het 70-jarig bevrijdingsfeest van Delden in april 2015 volop in bloei staan. De provincie ondersteunt met dit initiatief de bloembollenactie van de Stichting Delden Terug Naar Toen. Ook de gemeente Hof van Twente draagt een steentje bij tijdens het inplanten op donderdagochtend 11 december.

De zeven groepen van basisschool Twickelo zullen de bloembollen in de ochtend van 11 december poten op de rotonde aan de Langestraat. Hierbij worden de tulpen, hyacinthen en muscari zo geplant dat er in april een Nederlandse bloemenvlag ontstaat. “Deze school heeft het meeste hinder ondervonden van de werkzaamheden en daarom leek het ons leuk om de kinderen te vragen mee te doen aan de actie”, vertelt Duco Reineman van de provincie. “Daarnaast willen wij de bloembollenactie van Delden Terug Naar Toen graag ondersteunen.”

Voorzitter Erna Hemersma laat weten erg blij te zijn met initiatief. “Het zijn twee zeer prominente plekken in Delden die volgend jaar veranderen in een rood-wit-blauwe bloemenzee. Voor ons evenement is dat prachtige reclame.” DTNT is sowieso erg te spreken over de steun dat het krijgt vanuit de provincie en ook de gemeente. “Iedereen is erg enthousiast en denkt met ons mee. Het is mooi om te constateren dat mede hierdoor al onze plannen tot uitvoer gebracht kunnen worden.”

Het inplanten van de rotonde aan de Langestraat start om 9.30 uur. “iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen.” Aansluitend wordt de rotonde bij de Berken ingeplant met steun van de gemeente Hof van Twente.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.