nu 24°
Weerbericht Delden
onbewolkt
23:00
19°
onbewolkt
02:00
18°
onbewolkt
05:00
16°
onbewolkt
08:00
19°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

route carnavalsoptocht delden verlengd

Terug

Route carnavalsoptocht Delden verlengd

Delden – 31-01-2012 – Door de vele aanmeldingen heeft de Stichting Kindercarnaval Delden besloten om de route van de carnavalsoptocht op 18 februari te verlengen. Er hebben zich inmiddels 10 sponsoren, vijf grote wagens en vier loopgroepen opgegeven.  Daarnaast lopen er 3 muziekkorpsen en dweilorkesten mee en natuurlijk vele kinderen met een versierde step, fiets of kar.

“Onze oorspronkelijke route is te kort om plaats te bieden aan al deze wagens, loopgroepen en kinderen”, vertelt Hans Baake namens de PR-commissie. “Stel voor dat de eerste wagen alweer in zicht is, terwijl de laatste nog moet vertrekken bij de sporthal.” Om dat te voorkomen gaat de stoet nu  verder over de Langestraat, linksaf de Nieuwstraat in en gelijk weer links de Peperkampweg in. Bij de Spoorstraat wordt er vervolgende de oude route weer opgepikt.

Een bijkomend voordeel is dat de optocht nu ook langs Woonzorgcentrum De Wieken, Verpleeghuis St. Elisabeth, De Klokkenkamp, ’t Ickert en de Kloosterhof komt. “Ik weet zeker dat we de bewoners er een groot plezier mee doen’ stelt Otto Bötjer, voorzitter van de optochtcommissie. “Tevens is het voor de deelnemers, die soms maanden aan hun wagen hebben gebouwd, natuurlijk veel leuker als de route langer is en er veel toeschouwers staan te kijken.”

De route van de optocht is nu als volgt:

Sporthal de Reiger - Spoorstraat - Stationsstraat - Dr. Gewinstraat - Zuiderhagen - Langestraat - Nieuwstraat - Peperkampweg - Spoorstraat - Sporthal de Reiger.

Er is nog de mogelijkheid om met een wagen of grote loopgroep deel te nemen aan deze grandioze carnavalsoptocht (thema ‘Beestenboel’) op zaterdag 18 februari as. Opstellen nabij Sporthal de Reiger om 13.30 uur, vertrek om 14.00 uur. Opgave graag op info@kindercarnavaldelden.nl. Alle kinderen die deel willen nemen met of zonder een versierde step, fiets of kar hoeven zich niet op te geven en zijn eveneens van harte welkom.

Foto: Gerda Reerink

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.