nu 16°
Weerbericht Delden
onbewolkt
05:00
15°
onbewolkt
08:00
16°
onbewolkt
11:00
20°
half bewolkt
14:00
21°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

sams kledingactie in delden op zaterdag 2 april

Terug

Sam’s Kledingactie in Delden op zaterdag 2 april

Op zaterdag 2 april 2016 wordt in Delden de kledinginzamelingsactie van Sam’s Kledingactie voor Mensen in Nood gehouden. Inwoners kunnen dan gebruikte kleding, schoeisel en huishoudtextiel in gesloten plastic zakken tussen 10.00 uur en 12.00 uur afgeven op de Parkeerplaats bij het station aan de Stationsweg. Dit keer wordt er ingezameld voor de inwoners van Bangladesh.

“Bangladesh heeft het grootste bewoonde deltagebied van de wereld: het Patuakhali district. Het land kampt met een regen- en cycloonseizoen van juli tot en met oktober. Dijken begeven het en hele stukken land worden door het water weggespoeld. Resultaat: elk jaar verdrinken er meer dan 8.000 mensen. En elke ramp weer verliezen mensen hun huizen en bezittingen. Wij Nederlanders winnen gelukkig sinds 1953 het gevecht met het water. Als geen ander hebben we hierin ervaring en expertise opgebouwd.”

“Door de donaties kan Cordaid Mesnen in Nood samen met lokale hulporganisaties de kwetsbare dorpen beschermen. Er worden degelijke dijken aangelegd en er wordt een preventieproject opgezet dat de bevolking leert hoe zij zich kunnen voorbereiden op rampen.”

advertenties

09 maa 2016

“Volgens mij komt hier de kleding vandaan zie het volgende: Bron: nu.nl
Bangladesh is een de grootste kledingexporteurs ter wereld dankzij de extreem lage minimumlonen en de handelsovereenkomsten met westerse landen. Naar schatting telt het land in totaal tussen de 4500 en 5000 kledingfabrieken.
Om de ellende voor te zijn, waarom geen betere prijzen voor de kleding betalen?”

Toon Nijland 09-03-2016 @ 14:08 | 0 | rapporteer

Reageren

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.