nu 21°
Weerbericht Delden
lichte regen
17:00
21°
lichte regen
20:00
18°
zwaar bewolkt
23:00
14°
half bewolkt
02:00
12°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

scholen rondom delden bouwen wall food voor voedselbank hof van twente

Terug

Scholen rondom Delden bouwen ‘wall of food’ voor voedselbank

Enige tijd geleden heeft Voedselbank Midden Twente de stichting Openbaar Primair Onderwijs Hof van Twente benaderd om de teruglopende voedselaanvoer naar deze bank en de consequenties daarvan voor veel gezinnen onder de aandacht te brengen. Na overleg tussen de locatiedirecteuren is besloten om met alle scholen de voedselbank een helpende hand te bieden.

“De voedselbanken zijn allen afhankelijk van het voedsel dat hen wordt aangeboden”, zo laat de Stichting Openbaar Primair Onderwijs Hof van Twente weten. “Drie jaar geleden was dat aanbod nog voldoende. Mede vanwege de crisis is het aanbod niet meer zo constant en omvangrijk en zijn er momenten geweest dat er zelfs geen aanbod meer was. Dramatisch voor veel gezinnen.”

De stichting geeft aan dat iedere school in feite een afspiegeling van de maatschappij is. “Mogelijk zitten er kinderen uit gezinnen die afhankelijk zijn van de voedselbank op onze scholen. Daarom is ondersteuning vanuit ons wel op z’n plaats. Daarnaast is het motto van onze stichting niet voor niets ‘Van ons allen, met z’n allen’.”

In de week van 10 tot en met 13 juni is de eerste bijdrage aan de voedselbank geleverd. De openbare basisscholen in Ambt Delden, Azelo, Deldenerbroek en Wiene hebben een zogenaamde ‘wall of food’ gebouwd en deze gedoneerd aan de voedselbank. De actie is goed geslaagd. De vrijwilligers van de voedselbank bedanken ouders en kinderen hartelijk voor hun bijdrage. Ze kunnen hiermee weer een tijdje vooruit.”

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.