nu 14°
Weerbericht Delden
licht bewolkt
05:00
11°
zwaar bewolkt
08:00
14°
geheel bewolkt
11:00
15°
geheel bewolkt
14:00
17°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

sevenster omgedoopt tot maple leaf club tijdens dtnt

Terug

Sevenster omgedoopt tot Maple Leaf Club tijdens DTNT

Kort na de capitulatie van Duitsland in 1945 werd op last van het Canadese leger een villa in Hilversum villa ingericht als militair tehuis. Deze ‘Maple Leaf Club’ bood militairen eenvoudige hapjes en een beperkt programma. Toen de laatste Canadezen in januari 1946 vertrokken, sloot de club de deuren. Bijna 70 jaar later maakt het fenomeen Maple Leaf Club een doorstart in Delden. Tijdens het evenement Delden Terug Naar Toen wordt Hotel Restaurant Sevenster omgedoopt tot MLC. “Canadese gerechten, speciale aankleding en bediening in bloemenjurken: we hopen dat het net zo’n succes wordt als de club in Hilversum.”

De club werd in 1945 opgezet voor de Canadese militairen. Hun oorlogstaak zat er op en hun vredestaak bood te weinig actie, waardoor de verveling toesloeg. De MLC was veertien uur per dag en zeven dagen per week geopend en was als sociale ontmoetingsplaats en als restaurant bedoeld. In de ochtend werden appelflappen met maple syrup geserveerd en tijdens de lunch waren en sandwiches met cola en pannenkoeken te verkrijgen. Op een gemiddelde dag werden er 8000 sandwiches en 6000 pannenkoeken verkocht. Verder waren er spelletjes en werden er uitstapjes georganiseerd.

Na 8 december 1945 waren de meeste Canadese militairen naar huis vertrokken, maar de Maple Leaf Club bleef voor de resterende manschappen open tot de kerst. Men besloot een uitbundig feest te houden op eerste kerstdag gevolgd door een even goed voorzien afscheidsfeest voor de medewerkers op 26 december. Uiteindelijk vertrokken de laatste manschappen op 28 januari 1946 met de Aquitania vanuit Liverpool. En daarmee werd ook voor de Canadezen de Maple Leaf Club in Hilversum historie.

Het idee voor een Deldense Maple Leaf Club werd geboren tijdens de voorbereidingen van DTNT. Anne-Marie en Christian Rosendal van de Sevenster hoorden het verhaal en besloten hier iets mee te doen. “Wij kwamen tijdens een zoektocht op het internet het artikel tegen waarin bijvoorbeeld stond dat de appelflappen niet aan te slepen waren in Hilversum. Wij zullen deze dan ook tijdens het evenement serveren met maple syrup en slagroom.”

Het eten wordt tijdens DTNT net als toen geserveerd door serveersters in gebloemde jurken en het restaurant wordt mooi aangekleed. “Het is hartstikke leuk om dit soort ideeën mee te nemen. We hopen dat Deldenaren en bezoekers uit de regio een kijkje komen nemen bij de Maple Leaf Club. Het zou natuurlijk helemaal geweldig zijn als we ook Canadese gasten mogen ontvangen.” Zij zullen zich in ieder geval thuis voelen. “Tijdens deze dagen hebben we een speciale kaart met Canadese gerechten en lekkernijen.”

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.