nu 18°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
20:00
17°
geheel bewolkt
23:00
15°
zwaar bewolkt
02:00
14°
zwaar bewolkt
05:00
13°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

sloop gebouwen peperkampweg laat nog even op zich wachten

Terug

Sloop gebouwen Peperkampweg laat nog even op zich wachten

Delden – 03-04-2012 – Waarschijnlijk kan er pas in septrmber begonnen worden met de sloop van de gebouwen aan de Peperkampweg in Delden. De aanpassingen in het bestemmingsplan zijn nog niet helemaal rond. Daarna zullen de plannen zes weken ter inzage legging bij het gemeentehuis komen te liggen. Aan de hand van de reacties en bezwaren zal de gemeente uiteindelijk bepalen of de vergunningen voor de bouw worden afgegeven.

De Stichting Wonen Delden wil in totaal 51 woningen bouwen in het gebied achter de supermarkt C1000. De voormalige brandweerkazerne, de leegstaande kantoren en de Pluimershof worden hiervoor gesloopt. Voor mensen met een beperking komen er 21 woningen. Op de plek van de Pluimershof komen 30 seniorenwoningen. Het project gaat in totaal 7 miljoen euro kosten.

Begin dit jaar bleek dat omwonenden bang zijn voor de gevolgen van de nieuwbouw. Een aantal bewoners van de Peperkampweg is bang voor planschade als het project volgens de huidige plannen wordt uitgevoerd. Het appartementencomplex krijgt drie bouwlagen en heeft een hoogte van negen meter. “Dat is veel hoger dan nu het geval is”, vertelde een van de bewoners in januari. “Dat zal een groot verschil maken voor de lichtinval bij ons in huis. En de stenen die ze gaan gebruiken zijn donkerrood, dat helpt ook niet mee.”

Inmiddels is duidelijk dat de initiatiefnemers van het project de bewoners tegemoet zijn gekomen met de kleur van de stenen. “Het is nog niet helemaal duidelijk hoe het er uit moet komen te zien. Maar we gaan gebruik maken van drie verschillende steen kleuren”, vertelt Henny Manrho, directeur van de Stichting Wonen Delden. “Daardoor wordt het uitzicht op de gebouwen wat prettiger.”

advertenties

03 apr 2012

“Dat de werkzaamheden uitgesteld worden verbaast mij niets. Wel dat de Heer Manrho van Stichting Wonen Delden de kleur en enkele onbekende andere aanpassingen heeft verricht. De heer Manrho had echter belooft om een gesprek aan te gaan met de bewoners die bezwaar hebben, om zo het een en ander op tafel te krijgen. Nu gaat hij op eigen houtje verder en word de buurt alsnog niet ingelicht over de plannen. Wie zijn er tegemoet gekomen met de kleur van de 3 verschillende stenen. Niets gezien. Maar dat komt nog, hoop ik. Het gesprek zal niet doorgaan.De garantie dat het een seniorenflat blijft kan ook niet worden gegeven. Als er geen animo is komen er geheid jongeren in. Weer een belofte die zo het riool in kan. De geloofwaardigheid is ver te zoeken bij wonen Delden. Er zullen nog wel meer onuitvoerbare beloften komen.”

J.A.Nijland 03-04-2012 @ 17:40 | 0 | rapporteer

Reageren

03 apr 2012

“Alweeeeer seniorenwoningen, net alsof Delden er daar nog niet genoeg van heeft.

95% in Delden is al seniorenwoning, pluimershof was juist iets moois voor jongeren die toch in Delden willen blijven wonen.”

Kvdw 03-04-2012 @ 19:52 | 0 | rapporteer

Reageren

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.