nu 18°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
05:00
17°
geheel bewolkt
08:00
19°
zwaar bewolkt
11:00
23°
matige regen
14:00
22°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

start verglazing buitengebieden bij aanmeldingspercentage van zestig procent

Terug

‘Verglazing buitengebieden bij aanmeldingspercentage van zestig procent’

In het gemeentehuis van de Hof van Twente is op woensdagavond een informatiebijeenkomst gehouden over het aanleggen van glasvezelkabels in de buitengebieden van de gemeente. Het project, waar de Hof van Twente al een ondersteunende rol in speelt, kan van start gaan wanneer ook de provincie groen licht geeft en wanneer minimaal zestig procent van de nog niet aangesloten bewoners in de buitengebieden willen deelnemen.

Piet Grootenboer, directeur van Cogas Kabel Infra BV, benadrukt dat Cogas als doel heeft gesteld om heel het buitengebied van Twente integraal te verglazen. Vooruitlopend hierop wil Cogas een start maken met het aanleggen van glasvezel op het bedrijventerrein in Hengevelde. Dit netwerk zou dan kunnen dienen als opmaat naar de aanleg van glasvezel in Hengevelde, Bentelo, Ambt Delden en het gehele buitengebied.

Van de bewoners in het buitengebied wordt wel een eigen bijdrage verlangd. Gaat deelname omhoog, dan gaan de kosten per woning omlaag. Gaat deelname omlaag, dan gaan de kosten per woning omhoog. “Als je denkt, ik wacht en wanneer het in mijn straat ligt dan meld ik me wel aan en dit scheelt kosten dan kom je bedrogen uit”, zo liet Grootenboer weten. “Dan moet er voor jouw huis apart een graafploeg komen, apart de grond los worden gehaald, waardoor de kosten veel hoger zullen zijn dan wanneer je vanaf het begin meedoet.” Mogelijk kan er bij voldoende animo eind dit jaar al een start gemaakt worden met de aanleg.

advertenties

10 apr 2014

“Tijdens de verkiezingen hebben de politieke partijen aangegeven dat zij voor glasvezel in het buitengebied zijn. Hebben alleen er niet bij verteld dat het voor rekening komt voor de inwoners van dit buitengebied. Wat gaat dit college eraan doen om de inwoners van dit buitengebied tegemoet te komen in de kosten van glasvezel in het buitengebied?”

Anita 10-04-2014 @ 12:37 | 0 | rapporteer

Reageren

10 apr 2014

“Anita,

Ze doen ook wel hun best om tegemoet te komen in de kosten. Maar feit blijft dat het geen nutsvoorziening is en dat de EU bepaalt of er subsidie komt en niet de gemeente. Ze zijn inderdaad voor glasvezel, hier kunnen ze zich hard voor maken, maar dat de gemeente hier de portemonnee voor trekt dat heeft (volgens mij) geen enkele politicus toegezegd. Corrigeer me graag als ik iets over het hoofd zie!”

Henk 10-04-2014 @ 16:34 | 0 | rapporteer

Reageren

13 apr 2014

“Waarom moeten wij in het buitengebied altijd meer betalen, wij betalen onze gemeentelijke belastingen toch ook?”

Thea 13-04-2014 @ 10:22 | 0 | rapporteer

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.