nu 24°
Weerbericht Delden
onbewolkt
11:00
30°
onbewolkt
14:00
33°
onbewolkt
17:00
34°
licht bewolkt
20:00
31°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

succesvol debuut nieuw koor in oude blasius

Terug

Succesvol debuut nieuw koor in Oude Blasius

Delden – 20-12-2011- Door een teruglopend ledenaantal en bezuinigingen binnen de muziekschool Hengelo, is het Deldense vrouwenkoor Delmonde afgelopen september gefuseerd met het koor Klinkklaar. In de oude Blasiuskerk in Delden gaf het daaruit voortgekomen vrouwenkoor ‘A good match’ op maandagavond voor het eerst een concert.

De avond begon met optredens van onder andere het symfonieorkest ZoSymfo, het saxofoonensemble SaxAmbal en een blokfluitensemble. Hierna was het de beurt aan  het harpensemble en het nieuwe koor A good match. Onder leiding van dirigent Bram van der Beek werden de in groten getale opgekomen bezoekers, getrakteerd op sfeervolle winters kerstmuziek.

“Het concert is goed verlopen, iedereen was zeer tevreden”, vertelt Jikkie Veenstra uit Delden, die onderdeel uitmaakt van het nieuwe vrouwenkoor. “We hebben van alle kanten complimenten mogen ontvangen.” Een groot deel van de bezoekers waren mensen die bij de muziekschool betrokken zijn. “Maar ook veel mensen uit Delden zijn komen kijken.”

De komende tijd zal het koor blijven oefenen voor de concerten van volgend jaar. “We zijn nog op zoek naar dames die bij het koor willen komen. Iedereen is welkom.” Het eerst volgende concert zal plaatshebben in mei. Dan staat A good match in de kapel bij het St. Elisabeth in Delden.

Foto: Jurjen Stekelenburg

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.