nu 11°
Weerbericht Delden
lichte regen
02:00
11°
lichte regen
05:00
11°
lichte regen
08:00
12°
lichte regen
11:00
13°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

succesvolle speelmiddag op de wendezoele

Terug

Succesvolle speelmiddag op de Wendezoele

Delden – 31-08-2012 – Delden heeft, zoals de meeste inwoners ongetwijfeld zullen weten, een rijke geschiedenis. Al in 1036 werd er voor het eerst melding gemaakt van ons stadje. Hierna heeft het zich doorontwikkeld tot de plaats die we vandaag de dag kennen. Vooral over de veranderingen van de laatste 150 jaar is veel informatie bewaard gebleven. Een groot deel hiervan ligt, samen met dat van andere plaatsen in de regio, opgeslagen bij het Twents Streekarchief in de Stadshagen.

Het Twents Streekarchief, een documentatiecentrum voor genealogie en historie,  is in 1993 opgericht. De archieven en collecties omvatten informatie over heel Twente en randgemeenten in Salland, de Achterhoek en Duitse grensplaatsen. Naast een schat aan informatie heeft het archief een beeldbank met vele duizenden foto’s van Delden en omstreken.

Om ervoor te zorgen dat deze foto’s niet alleen in de archieven te vinden zijn, zal Nieuws uit Delden iedere vrijdag een historische afbeelding plaatsen met daarbij een beschrijving. Bezoekers van onze website worden van harte uitgenodigd om eigen herinneringen aan de foto’s te delen.

DEF.02.01.013 Langestraat ca. 1900

De historische afbeelding van deze week is een prent van de Langestraat gemaakt omstreeks 1900. Aan de linkerkant is het dubbele pand van de familie Schneider te zien. Daarvoor woonde hier de familie Bekkers annex café ‘het Roode Hert’.

In het pand waar men tegenaan kijkt woonde kleermaker Achterbosch. Later was hier gevestigd de Hanzebank en daarna vestigde zich hier kapper Bruins.

Hoewel de situatie in de Langestraat door de jaren heen sterk veranderd is, is het deel van de straat waarvan de foto gemaakt is nog altijd goed herkenbaar. 

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.