nu 18°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
05:00
17°
geheel bewolkt
08:00
19°
zwaar bewolkt
11:00
23°
matige regen
14:00
22°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

sv delden verliest van unisson in doelpuntrijk duel

Terug

Update: SV Delden verliest van Unisson in doelpuntrijk duel

SV Delden is er op zondag niet in geslaagd om te stunten tegen het hoog geklasseerde BSC Unisson. In Boekelo werd het in een aantrekkelijk duel 5-3 voor de thuisploeg. Halverwege stond de nummer drie van de ranglijst al met 3-1 voor. De doelpunten van SV Delden kwamen op naam van Sven Wold (2x) en Niek Boerboom.

Delden startte prima aan het duel met het sterke Unisson. Bij de eerste de beste aanval van de gasten was het meteen prijs. Topscoorder Sven Wold kwam in kansrijke positie en verschalkte de doelman met een prima lobje. De vroege achterstand schudde de ploeg uit Boekelo wakker en binnen een paar mintuten stond het alweer gelijk. Nog binnen het kwartier kreeg Delden opnieuw een tegentreffer te verwerken en kwam Unisson voor het eerst op voorsprong.

Delden reageerde goed en ging op zoek naar de gelijkmaker. Deze leek er te komen via Timo Gerritsjans, maar hij zag zijn inzet worden gekeerd door de doelman. De ploeg van trainer Harold Oude Veldhuis bleef in deze fase goed druk zetten op de tegenstander en kwam nog een aantal keren gevaarlijk voor het doel. Het was echter Unisson dat op de counter voor de meeste dreiging zorgde. Dit resulteerde in de 35e minuut in de 3-1 waarbij de verdediging van Delden simpel werd uitgespeeld. Joost Hendrikse kreeg vlak voor de pauze nog de kans om de aansluitingstreffer te maken maar zijn inzet ging recht op de doelman. Ruststand: 3-1.

Na de pauze ging Delden op zoek naar een tweede treffer. Onder anderen Niek Boerboom, Joost Hendrikse en Sven Wold kregen hiertoe mogelijkheden, maar gescoord werd er niet. Na 20 minuten in de tweede helft nam Unisson het initiatief over en kreeg het een aantal prima mogelijkheden om de wedstrijd definitief te beslissen. De treffer viel uiteindelijk in de 74e minuut toen een vrijstaande speler zomaar mocht binnenkoppen.

Vlak hierna deed Delden iets terug. De doelman van de thuisclub beging een overtreding op Sven Wold en de scheidsrechter gaf een penalty. Niek Boerboom vond in eerste instantie nog de doelman en de paal op zijn weg, maar tekende in de rebound toch voor de 4-2. Het spel golfde hierna op en neer met kansen voor beide teams. Sven Wold zag zijn kopbal worden gered en Ivo Otten redde knap op een inzet van de thuisploeg.

In de 86e minuut werd het alsnog 5-2. Het vlagsignaal voor buitenspel werd niet overgenomen door de scheidrechter en de thuisploeg maakte hiervan optimaal gebruik. Het laatste woord was aan Delden dat de einduitslag vlak voor het einde nog iets dragelijker maakte. Topscoorder Sven Wold kopte een cornerbal knap tegen de touwen. Eindstand: 5-3.

Foto: André Otten

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.