nu 14°
Weerbericht Delden
licht bewolkt
05:00
11°
zwaar bewolkt
08:00
14°
geheel bewolkt
11:00
15°
geheel bewolkt
14:00
17°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

swingend bevrijdingsconcert dtnt op zaterdag 4 april

Terug

Swingend bevrijdingsconcert DTNT op zaterdag 4 april

Het evenement ‘Delden Terug Naar Toen’ komt steeds dichterbij. Volgende maand is er in en om Delden van alles te beleven. Een van de onderdelen waar veel aandacht naar uitgaat, is de muziek. Tijdens het evenement zijn er in het centrum een groot aantal optredens van verschillende muziekgroepen. Het hoogtepunt is op zaterdagavond 4 april. De dag wordt dan feestelijk afgesloten met een concert in bevrijdingssfeer in Sporthal De Reiger. “Maar liefst drie orkesten zullen daar hun opwachting maken.”

Oost Nederlands Symfonie orkest

“Om half acht ’s avonds zal het Oost Nederlands Symfonie Orkest onder leiding van Jeppe Moulijn de spits afbijten”, zo laat Henk van der Spek van de muziekcommissie weten. “Het Oost-Nederlands Symfonie Orkest is een regionaal orkest uit Enschede. De leden zijn professioneel geschoolde musici, vakstudenten en vergevorderde amateurs. Het orkest staat sinds 2008 onder leiding van dirigent Jeppe Moulijn.”

onso

Het repertoire omvat symfonische composities uit de Baroktijd tot de hedendaagse muziek. Een eigen concertprogramma bevat ook één of meer stukken voor een solist, begeleid door het orkest. “Het ONSO heeft in de loop der jaren vele succesvolle, uitverkochte concerten gegeven met o.a. als solist Christiaan Kuyvenhoven (pianist), André Kerver (klarinet), Emmy Verhey (viool) en Pianoduo Martijn en Stefan Blaak. Afgelopen november heeft het ONSO haar 60-jarig jubileum gevierd met een groots concert in het Muziekcentrum te Enschede met als pianosoliste Nini Gvetadze en een uitvoering van de 5e symfonie van Sjostakovitsj.”

Voor het programma in het kader van 'Delden Terug Naar Toen 'is gekozen voor muziek die uiteraard te maken heeft met de oorlog (de 5e van Beethoven, tune van radio Oranje) of de bevrijding (stukken van Walton en Elgar).

Muziekvereniging Amicita

amicitia

Het optreden van het ONSO zal worden gevolgd door een uitvoering van Muziekvereniging Amicitia uit Delden. “Amicitia heeft een Harmonieorkest en een Slagwerkgroep die beide acte de présence zullen geven. Voor deze avond zal de Deldense Zangeres Yvette Wunderink samen met Amicitia de ballads van Vera Lynn vertolken, maar ook de jazzy klanken van good old Benny Goodman zullen weer tot leven worden gebracht. Amicitia staat onder leiding van Jeroen Vos. In de tweede pauze zal de slagwerkgroep met pittig slagwerk zorgen dat u zich niet verveeld en het gedachtes aan oorlogsgeroffel doen herleven.”

Bigband Cabbage Cool Orchestra

De avond zal worden afgesloten door Bigband Cool Cabbage Orchestra uit Oldenzaal. Bigband The Cool Cabbage Orchestra is een jonge, sprankelende, authentieke bigband uit Oldenzaal die de muziek uit de jaren '40 en '50 ten gehore brengt.

“Soms lijkt er een vleugje 'nieuw' tussen te zitten, maar de nummers die worden gespeeld vinden allemaal hun oorsprong in de oorlogsjaren! Dat varieert van natuurlijk Glenn Miller, Count Basie, Vera Lynn en de Star Sisters, tot oude jazz standaards die door artiesten als Michael Buble en Robbie Williams in een nieuw jasje zijn gestoken. Tijdens de avond zal de Bigband samen met de bezoekers een fantastische finale van de avond gaan beleven, en kan er worden gefeest zoals een Bevrijdingsdag gevierd moet worden! Aan de muzikanten zal het niet liggen: zij treden voor de aanwezigen op in die specifieke bigband bezetting waarbij de zanger en zangeressen er nog een swingend sausje overheen gooien! Wij hopen dat de inwoners van Delden zich laten verrassen door de sfeer die dit orkest met zich meebrengt en genieten van een bijzonder gezellig optreden. En als het even kan: voetjes van de vloer!”

Toegangskaarten

Kaarten kosten 5 euro in de voorverkoop en 6 euro aan de zaal. Ze zijn te koop aan de Langestraat in Delden bij The Readshop en de VVV. Kaarten kunnen ook online gereserveerd worden via de website van DTNT. Klik hier om kaarten online te reserveren.

advertenties

02 maa 2015

“Erg leuk! 'Muziek van toen' mag natuurlijk niet ontbreken.”

hans 02-03-2015 @ 20:25 | 0 | rapporteer

Reageren

03 maa 2015

“Hartstikke goed. Hopelijk gaan veel mensen hier van genieten.”

GJ 03-03-2015 @ 09:01 | 0 | rapporteer

Reageren

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.