nu
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
05:00
half bewolkt
08:00
11°
onbewolkt
11:00
17°
zwaar bewolkt
14:00
20°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

technische hulpmiddelen centraal bij alzheimer cafe delden

Terug

Technische hulpmiddelen centraal bij Alzheimer Café in Delden

Op dinsdag 13 mei wordt er in Delden weer een Alzheimer Café gehouden. Dit keer kunnen de aanwezigen kennis maken met de wereld van technische voorzieningen die, in en om het huis, het leven voor mensen met beginnende dementie comfortabeler en veiliger kunnen maken. Dit kan mogelijkheden bieden langer zelfstandig te blijven wonen. Ook kunnen dergelijke hulpmiddelen de zorg die door mantelzorgers geboden wordt, verlichten. Ook wordt er verteld over de Alzheimer assistent (app) die ontwikkeld is door Alzheimer Nederland.

Het Alzheimer Café is een trefpunt voor mensen met dementie en of hun partners, familie, vrienden en mantelzorgers. De bezoekers praten met elkaar over de dingen die ze dagelijks meemaken, wisselen informatie uit over dementie en mogelijkheden voor hulp. En dat allemaal in gemoedelijke sfeer. Elke keer staat een ander thema centraal. Het Alzheimer Café bij Grand Café ‘In de Hagen’ start op 13 mei om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur. De toegang is gratis en de bezoekers krijgen een kop koffie/thee gratis aangeboden.

Het Alzheimercafé Hof van Twente wordt vrijwillig georganiseerd door de samenwerkende organisaties stichting Alzheimer Nederland, Stichting Welzijn Ouderen en Carintreggeland. Voor vragen, informatie of overleg over samen reizen kunt u zich wenden tot Carintreggeland, Renate Hoonhorst tel. 06-34356721 of mail r.hoonhorst@carintreggeland.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.