nu 16°
Weerbericht Delden
lichte regen
08:00
17°
lichte regen
11:00
19°
lichte regen
14:00
20°
lichte regen
17:00
19°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

thema mijn moeder is dement bij alzheimer cafe in delden

Terug

Thema: ‘Mijn moeder is Dement’ bij Alzheimer Café in Delden

Op dinsdag 10 maart wordt er in Delden weer een Alzheimer Café gehouden. Dit keer is het themalichamelijke fitheid zorgt voor geestelijke fitheid’. “Wij hebben fysiotherapeut Jorien Hegeman uitgenodigd. Zij gaat ons uitleggen over hoe lichamelijke fitheid zorgt voor geestelijke fitheid. De therapeut heeft een signalerende functie in het herkennen van beginnende dementie. Hij of zij moet onderscheid maken tussen (normale) ouderdom gerelateerde vergeetachtigheid en dementie. Want wanneer krijgt iemand de diagnose dementie en welke vormen van dementie bestaan er eigenlijk?” 

Het Alzheimer Café is een trefpunt voor mensen met dementie en of hun partners, familie, vrienden en mantelzorgers. De bezoekers praten met elkaar over de dingen die ze dagelijks meemaken, wisselen informatie uit over dementie en mogelijkheden voor hulp. En dat allemaal in gemoedelijke sfeer. Elke keer staat een ander thema centraal. Het Alzheimer Café bij Grand Café ‘In de Hagen’ start om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur. De toegang is gratis en de bezoekers krijgen een kop koffie/thee gratis aangeboden.

Het Alzheimercafé Hof van Twente wordt vrijwillig georganiseerd door de samenwerkende organisaties stichting Alzheimer Nederland, Stichting Welzijn Ouderen en Carintreggeland. “Voor vragen, informatie of overleg over samen reizen kunt u zich wenden tot Carintreggeland, Renate Hoonhorst tel. 06-34356721 of mail r.hoonhorst@carintreggeland.”

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.