nu 18°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
05:00
17°
geheel bewolkt
08:00
19°
zwaar bewolkt
11:00
23°
matige regen
14:00
22°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

themadagen zaaien bij wendezoele druk bezocht

Terug

Themadagen 'zaaien' bij Wendezoele druk bezocht

Museumboerderij Wendezoele hield afgelopen week een aantal themadagen over zaaien. Bezoekers konden aan de Twickelerlaan zien hoe het zaaien van granen vroeger ging, hoe er geoogst werd en hoe deze oogst vervolgens verwerkt werd. Op 23 en 24 mei kwamen geïnteresseerden uit de hele regio af op de demonstraties en rondleidingen.

“Enkele tientallen bezoekers togen afgelopen week naar de Twickelerlaan om bij Museumboerderij Wendezoele te zien en te ervaren hoe zaaien vroeger in zijn werk ging”, zo laat de organisatie weten. “Zaaien met de hand bleek een hele kunst, en dan te bedenken dat er complete akkers zo werden ingezaaid.” Bezoekers mochten zelf proberen met de hand breedwerpig te zaaien. Kinderen mochten zelf iets zaaien en het meenemen om het te zien groeien.

Er waren op het terrein aan de Twickelerlaan diverse zaai- en pootmachines te zien die tegenwoordig niet meer worden gebruikt. “Om beter beeld te krijgen in de ontwikkeling van de landbouwmechanisatie was Loonbedrijf Versteeg bereid de zaaimachine anno 2014 ten toon te stellen.”

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.