nu 16°
Weerbericht Delden
lichte regen
08:00
17°
lichte regen
11:00
18°
lichte regen
14:00
20°
lichte regen
17:00
19°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

uitgebreid programma 25e editie midzomerfeest esbrook

Terug

Uitgebreid programma 25e editie Midzomerfeest Esbrook

Voor de organisatie van het Midzomerfeest Esbrook is het aftellen begonnen. In Ambt Delden gaat op 10 juli de 25e editie van het jaarlijkse evenement van start. De vrijdag, de zaterdag en de zondag staat voor jong en oud weer bol van de activiteiten. De revue, vogelschieten, kinderspelen en het beachvolleybal toernooi: “De organisatie is er klaar voor! Het wordt weer een super weekend!”

VRIJDAG:

Net als alle voorgaande jaren wordt er op vrijdagavond afgetrapt met de revue. “Daarin komen zoals altijd alle nieuwtjes uit de gemeenschap in terug en worden uitgespeeld in de meest grappige vorm”, vertelt Ronald Kötter van de organisatie. “Ook dit jaar zal er na de pauze gekeken worden naar wat voor een talent wij zelf binnen onze gemeenschap hebben. Direct hierna zal Party-DJ Ronald zijn kunsten vertonen met een mix van 80’s, 90’s en de lekkerste hits van nu.”

ZATERDAG:

Op de zaterdag mogen de leden van het Esbrook vanaf 13.00 uur gaan uitmaken wie zich een jaar lang schutterskoning mag noemen. Na het traditionele vogelschieten wordt voor het tweede jaar op rij het Overijssels Kampioenschap zitmaaierracen gehouden. “Om 17.00 uur zullen de eerst machines al ronkend van start gaan en niet veel later flink onder de modder de finish passeren. Meer dan 50 omgebouwde gazonzitmaaiers en andere racemonsters strijden voor de titel. Er wordt gereden in 5 klassen met elk 3 manches: de Specialklasse A, Specialklasse B1, Specialklasse B2, Superklasse, Superstandaardklasse en een spectaculaire Damesklasse!”

Voor de jongere bezoekers zijn er op de zaterdag weer kinderspelen. Dit jaar heeft de organisatie gekozen voor het thema: Indianenwereld. “Binnen dit thema hebben we ook dit jaar weer erg ons best gedaan om een leuke ochtend en middag neer te zetten voor de kleinsten onder ons. De kinderspelen zullen rond 10.00u beginnen en eindigen rond 15.00.”

Op de zaterdagavond staat een spetterend optreden van de ‘Cooling Crystals’ op het programma. “Deze 5 koppige Bentelose pop & rock coverband zal de tent volledig op de kop zetten! Of het nu om top 40, 80’s of andere muziekgenres gaat; niets is deze band te gek. Tussen de optredens door zal Party DJ Ronald zijn kunsten vertonen.”

ZONDAG:

De zondagmiddag staat niet alleen te boek als een gezellige middag maar ook als een sportief hoogtepunt. Net als voorgaande jaren zullen een groot aantal teams het weer tegen elkaar opnemen tijdens het beachvolleybaltoernooi. “Ook zal er een piratenbattle gehouden worden en zijn er tal van andere activiteiten (klik hier voor inschrijvingen). “Het is deze middag ook mogelijk om je te laten schminken of een glitter-tattoo te laten zetten door een van de dames van ‘Beauty en Fun’. En alsof het nog niet genoeg is, is het ook mogelijk om deel te nemen aan een Graffiti workshop die gegeven zal worden door niemand minder dan Dikkie van Mad stylez entertainment!”

Keizer- en Kringschieten:

Naast het jaarlijkse koningsschieten wordt eens in de vijf jaar ook het keizerschieten gehouden. Oud-schutterskoningen en koninginnen strijden op de zondag om de titel ‘Keizer van het Esbrook’. Gerda Blekkenhorst zal het startschot geven.

Bij het kringschieten in Sint Isodorushoeve werd Rick Wassink namens het Esbrook schutterskoning van de kring van Twente. “Hierdoor mogen wij dit jaar het kringschieten organiseren tijdens ons feest. Wij verwelkomen dan ook graag de omliggende zomerfeestverenigingen welke bij de kring zijn aangesloten. Het schietfestijn op zondagmiddag gaat om 13.00 uur van start.”

Na afloop van het zondagmiddagprogramma gaat het feest door. “Aansluitend aan het beachvolleyballen, staan de band Half um Half en Party dj Ronald op het programma. Op ons feestterrein is tevens het gehele weekend een kermis aanwezig.”

Gehele programma:

-              Vr. 10 juli 20.00 uur:       Esbrook Revue + feestavond

-              Za. 11 juli 10.00 uur:       Kinderspelen (ook voor kinderen van buiten Deldenerbroek/-esch)

-              Za. 11 juli 13.30 uur:       Vogelschieten

-              Za. 11 juli 17.00 uur:       Overijssels kampioenscha zitmaaierrace

-              Za. 11 juli 21.00 uur:       Cooling-Crystals, Party-DJ Ronald

-              Zo. 12 juli 12.00 uur:       Beachvolleybal toernooi

-              Zo. 12 juli:                          Piraten Battle (Tijd naar opgave, houd onze site in de gaten!)

-              Zo. 12 juli 13.00 uur:       Schminken en glitter-tattoos

-              Zo. 12 juli 13.00 uur:       Graffiti workshop

-              Zo. 12 juli 13.00 uur:       Kring en keizerschieten

-              Zo. 12 juli 17.00 uur:       Half Um Half, Party-DJ Ronald

-              Gehele weekend:            Kermis

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.