nu 18°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
20:00
17°
geheel bewolkt
23:00
15°
zwaar bewolkt
02:00
14°
zwaar bewolkt
05:00
13°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

update actieavond delden terug naar toen verplaatst

Terug

Update: Actieavond ‘Delden Terug Naar Toen’ verplaatst

De stichting ‘Delden Terug Naar Toen’ nodigt alle Deldense ondernemers uit om op dinsdag 6 mei deel te nemen aan speciaal georganiseerde actieavond. “Wij hebben de ondernemers hard nodig om in april 2015 het centrum van Delden terug te brengen naar de jaren 40”, zo vertelt initiatiefnemer Erna Hemersma. “Het wordt een unieke avond om iedereen te informeren en vooral te enthousiasmeren.”

Het volledige programma is nog geheim, maar de ondernemers zullen vervoerd worden in grote militaire vrachtwagens. “Warme kleding en goede schoenen is aan te raden.” Alle ondernemers uit Delden zijn van harte welkom. “Wel vragen wij of de mensen zich even willen aanmelden, zodat wij weten hoeveel voertuigen we nodig hebben.” Aanmelden kan tot 6 mei 20.00 uur bij de Weijenborg.

Het is op 4 april 2015 precies 70 jaar geleden dat Delden werd bevrijd van de Duitse bezetting. De historische voertuigen van Keep Them Rolling zullen in deze periode de route van de bevrijders rijden van Groesbeek naar Groningen. Aan de Twickelerlaan in Delden wordt als hoogtepunt van 2 tot en met 9 april 2015 een groot kampement opgeslagen. Ook in Delden zal er van alles worden georganiseerd.

Een muziekcommissie, een historische commissie en een kledingcommissie: in april 2015 zal Delden zich weer voor even terug in de tijd wanen. Er zullen muziekoptredens verzorgd worden en een groepje mensen gaat uitleggen hoe er kleding uit die tijd gemaakt kan worden. Daarnaast zal Wonen Delden een woonhuis inrichten in de stijl van de jaren veertig. Deze woning is dan in april 2015 te bezoeken. Ook wordt het Twentekanaal ter hoogte van Boerderij Rannink overgestoken en wil de organisatie een stoomtrein laten rijden tussen Zutphen en Delden.

Update: Actieavond voor ondernemers verplaatst

De stichting ‘Delden Terug Naar Toen’ heeft besloten om de actieavond voor Deldense ondernemers te verplaatsen naar een later te bepalen datum in oktober. De belangstelling vanuit de ondernemers was groot, maar veel genodigden gaven aan vanwege een druk programma niet aanwezig te kunnen zijn op 6 mei.

Om iedereen toch de mogelijkheid te bieden om aan het geplande spektakel deel te nemen, zal de speciale avond worden verplaatst naar oktober. De nieuwe uitnodiging met de exacte datum zal binnenkort verstuurd worden. De ondernemers die zich reeds hebben aangemeld krijgen persoonlijk bericht van de wijziging.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.