nu 24°
Weerbericht Delden
onbewolkt
11:00
29°
onbewolkt
14:00
33°
onbewolkt
17:00
34°
licht bewolkt
20:00
31°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

update politiesteunpunt in delden blijft geopend

Terug

UPDATE: Politiesteunpunt in Delden blijft geopend!

Goed nieuws voor Delden! Het politiesteunpunt aan de Langestraat blijft geopend. De Rijkspolitie liet eerder dit jaar weten dat de post de deuren moet sluiten vanwege bezuinigingen. De politie heeft deze week echter overeenstemming bereikt met de nieuwe eigenaar van het Parochiehuis (Stichting Beheer Registergoederen Delden) over het voortzetten van het steunpunt. Het huidige kantoor aan de Langestraat zal nog in ieder geval tot oktober 2017 gebruikt worden. Hierna wordt gekeken of het op deze plek kan blijven. Anders wordt er in het Parochiehuis een andere locatie gevonden. Ook de bezoektijden op maandag en donderdag blijven voorlopig ongewijzigd.

Het bericht over de sluiting leverde in september een storm aan verontwaardigde reacties op van de inwoners van Delden (klik). Ook wijkagent Jos Olde Daalhuis liet weten allesbehalve blij te zijn met de ontwikkeling en gaf aan dat dit het werk voor hem en zijn collega Annuska Achterberg een stuk lastiger maakt. “Ondanks dat wij maar op bepaalde tijden geopend zijn, merken wij iedere week weer hoe belangrijk het steunpunt is voor de inwoners. Mensen kunnen hier zo naar binnenlopen en hun hart luchten, straks moeten ze daarvoor naar Goor.” Olde Daalhuis gaf aan bang te zijn dat dit een enorme drempel opwerpt. “Als wijkagent is het verder van groot belang dat je weet wat er speelt in de buurt. Vanuit een andere plaats is het lastig om een vinger aan de pols te houden en problemen te signaleren.”

De CDA en de PvdA fracties van de Hof van Twente stelden aan de hand van het bericht op Nieuws uit Delden vragen over de situatie aan de burgemeester. De partijen vroegen naar de gevolgen van het verplaatsen van de wijkagenten en mogelijkheden van het college om iets tegen de sluiting te doen. Burgemeester Nauta liet in een antwoord op de vragen weten dat de politie gaat over de eigen huisvesting en dat de sluiting een landelijk besluit van de korpsleiding betreft. “In december 2014 waren wij blij om na een lange lobby te kunnen melden dat het politiebureau in Goor behouden zou blijven als opkomstlocatie. Toen was ook de boodschap van de korpsleiding dat Delden als steunpunt geopend zou blijven. In maart van dit jaar kregen wij echter te horen dat vrijwel alle steunpunten in Twente toch dicht moesten omdat de bezuinigingsdoelstelling op de huisvesting niet werd gehaald.” Naast de bezuinigingsmaatregel gaf Nauta aan dat de politie met een tweede reden kwam om onder andere de deuren van de Deldense locatie te sluiten. “De politie gaf aan vanuit een andere filosofie te werken waarbij wijkagenten niet op steunpunten te vinden zijn, maar in de wijken zelf.”

advertenties

10 nov 2015

“Kijk, dat is positief! Sluiting zou ook onvoorstelbaar dom zijn geweest.”

Hendrik 10-11-2015 @ 13:06 | 0 | rapporteer

Reageren

10 nov 2015

“Kan mijn ogen bijna niet geloven.........”

Peter 10-11-2015 @ 18:16 | 0 | rapporteer

Reageren

11 nov 2015

“Hartstikke goed. En nu maar hopen dat ze ook tijd hebben om de vandalen aan te pakken die Delden negatief op de kaart zetten.”

gj 11-11-2015 @ 12:55 | 0 | rapporteer

Reageren

12 nov 2015

“Goed nieuws voor wijkagent Jos.”

wim 12-11-2015 @ 12:48 | 0 | rapporteer

Reageren

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.