nu 18°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
20:00
17°
geheel bewolkt
23:00
15°
zwaar bewolkt
02:00
14°
zwaar bewolkt
05:00
13°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

update raad stemt in met snelle procedure peperkampweg

Terug

Update: Raad stemt in met snelle procedure Peperkampweg

Delden – 22-03-2013 – Nieuws uit Delden schreef op dinsdag 5 februari dat een meningsverschil tussen buurtbewoners en Wonen Delden tot een flinke vertraging leidt van het nieuwbouwproject aan de Peperkampweg. Binnenkort zal de gemeente het aangepast bestemmingsplan ter inzage leggen. Om ervoor te zorgen dat nieuwe zienswijzen niet weer leiden tot vertraging, wil het college nu het gehele project in één procedure afhandelen.

Ook wonen Delden heeft de voorkeur voor een gecombineerde procedure waardoor bestemmingsplan, beeldkwaliteitsplan en de omgevingsvergunning worden samengevoegd. Hiermee wordt vastgelegd dat bij eventueel beroep de Raad van State binnen zes maanden uitspraak moet doen. Ook komt hiermee een mogelijk beroepsprocedure bij de rechtbank te vervallen. De raad moet nu beslissen of de procedure gebundeld vervolgd mag worden.

UPDATE: De gemeenteraad heeft tijdens de raadsvergadering van dinsdag 19 maart ingestemd met een gecombineerde procedure voor de bouw van appartementen aan de Peperkampweg.

Hierdoor worden onder andere het bestemmingsplan, het beeldkwaliteitsplan en de omgevingsvergunning samengevoegd. Ook komt hiermee een mogelijk beroepsprocedure bij de rechtbank te vervallen.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.