nu 14°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
05:00
13°
geheel bewolkt
08:00
14°
geheel bewolkt
11:00
15°
geheel bewolkt
14:00
17°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

update ultieme protestactie tegen toename spoorgoederenvervoer op 24 mei

Terug

Update: Ultieme protestactie tegen toename spoorgoederenvervoer op 24 mei

De Actiegroep Goederenvervoer Hof van Twente zet nog een keer alles op alles om staatssecretaris Mansveld van Infrastructuur en Milieu ervan te overtuigen om geen extra goederentreinen over de Twentekanaallijn te laten rijden. De AGH houdt op zaterdagmiddag 17 mei of op zaterdag 24 mei een laatste offensieve en ludieke actie op het parkeerterrein bij het station in Goor.

“De staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu Mansveld, heeft toegezegd uiterlijk 1 juni 2014 een besluit te nemen over het MER 1e fase + aanvulling, dus over de keuze al dan niet de Twentekanaallijn aan te wijzen als verder uit te werken tracé voor goederenvervoer van de Rotterdamse haven richting Duitsland, Oost-Europa en Scandinavische landen”, zo laat de actiegroep weten.

“Om haar nogmaals te wijzen op het onzalige plan dit goederenvervoer over bestaand spoor door woonkernen als Goor en Delden te laten gaan, met de noodzaak hiervoor alle mogelijke voorzieningen te moeten treffen, organiseert de Actiegroep Goederenvervoer Hof van Twente een laatste offensieve en ludieke actie.”

“Er zal een biertap aanwezig zijn, waar iedereen vanaf 18 jaar tegen inleveren van de consumptiebon of voor 1 euro een vers pilsje kan krijgen, naast frisdranken en wat hapjes, zolang de voorraad strekt. Deze ultieme protestactie vanaf 15.00 uur kan alleen maar een succes worden bij voldoende belangstellenden. Voor Deldenaren moet een ritje met de Syntus naar Goor, vertrek 14.53 uur, toch geen bezwaar zijn. En Gorenaren wordt het helemaal gemakkelijk gemaakt met een actie ter plaatse.”

Update: De AGH houdt op zaterdagmiddag op zaterdag 24 mei van 15.00 tot 17.00 uur een laatste offensieve en ludieke actie op het parkeerterrein bij het station in Goor.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.