nu 15°
Weerbericht Delden
onbewolkt
08:00
19°
onbewolkt
11:00
24°
onbewolkt
14:00
28°
geheel bewolkt
17:00
28°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

veel belangstelling voor aanpassingen rondweg delden

Terug

Veel belangstelling voor aanpassingen rondweg Delden

Delden – 20-01-2012 – Er is veel belangstelling voor de plannen om de rondweg langs Delden beter in te passen in het landschap rondom Delden. Dat bleek op donderdagavond tijdens een informatieavond bij restaurant  ’t Hoogspel. Zo’n 150 geïnteresseerden kwamen af op de presentatie van landschapsarchitect Michael van Gessel.

Na een kort voorwoord van de rentmeester van Twickel Albert Schimmelpenninck, deed Van Gessel de plannen uit de doeken met behulp van een Powerpoint presentatie. De taluds moeten steiler gemaakt worden om ruimte te besparen en geluidsoverlast tegen te gaan, er moeten voetgangersbruggen komen op verschillende plaatsten, en door aanpassingen aan de rondweg moet deze een minder grote barrière vormen tussen Twickel en Delden: “Het is nu of nooit”, laten de initiatiefnemers weten.”

Dat laatste heeft vooral betrekking op het geplande onderhoud aan de rondweg in 2013. “Het zou kapitaalvernietiging zijn om de weg te moderniseren en vervolgens een jaar later onze aanpassingen te realiseren. We moeten het combineren met het geplande groot onderhoud.”

De financiering vormt hierbij het grootste opstakel. Het plan zal in totaal ongeveer tien miljoen euro gaan kosten. Binnen het pact van Twickel, waar het project deel van uitmaakt, is vier miljoen euro beschikbaar, maar de initiatiefnemers voelen er weinig voor om dit allemaal te investeren in de aanpassingen van de rondweg.

De provincie Overijssel is als wegbeheerder de eerste partij die zal moeten bijspringen, maar er wordt ook hulp verwacht van onder andere de gemeente Hof van Twente. Deze laatste is nog wat terughoudend. “De wethouder vindt het een mooi plan, maar geeft tegelijkertijd aan dat er geen geld is.”

Hoewel het dus nog niet zeker is of de plannen financieel haalbaar zijn, lijken de betrokkenen er veel vertrouwen in te hebben. Met de steun van Twickel, de provincie en een grote groep Deldenaren, lijkt het daarom ook een kwestie van tijd voordat de schop in de rondweg gaat.

advertenties

20 jan 2012

“Het beperkte budget lijkt me een uitgelezen kans om niet het gehele plan uit te voeren en in plaats daarvan slimme keuzes te maken.

Nieuwe voetgangersbruggen en de herbouw van de eschmolen voegen echt iets nieuws toe en zouden wat mij betreft prioriteit moeten krijgen.

Steilere taluds en een rotonde midden op de rondweg zouden probleemloos geschrapt kunnen worden. Een turborotonde ter hoogte van Carelshaven is minder onlogisch, maar nodig?

De aansluiting van Twickel op het centrum van Delden lijkt me niet zo belangrijk als gesuggereerd wordt. Linksom of rechtsom zul je toch altijd om de kasteeltuin moeten.

Ten slotte wil ik nog graag opgemerken, dat ik er persoonlijk geen verhoging van de OZB voor over heb, dus als de gemeente er nu geen geld voor heeft...”

Robbie de Kamper 20-01-2012 @ 09:16 | 0 | rapporteer

Reageren

21 jan 2012

“De voetgangersbruggen kunnen er alleen komen wanneer de taluds steiler gemaakt worden. Ze hoeven hierdoor minder afstand te overbruggen.”

rob 21-01-2012 @ 17:54 | 0 | rapporteer

Reageren

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.