nu 14°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
05:00
13°
geheel bewolkt
08:00
14°
geheel bewolkt
11:00
15°
geheel bewolkt
14:00
17°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

veel interesse voor eerste actiegroep bijeenkomst goederenvervoer

Terug

Veel interesse voor eerste actiegroep bijeenkomst goederenvervoer

Delden – 26-02-2013 – Bij de Actiegroep Goederenvervoer Hof van Twente zijn de afgelopen dagen tientallen aanmeldingen binnengekomen voor de eerste bijeenkomst op donderdag 28 februari in de Stadshagen in Delden. Daarnaast verwacht de vereniging veel bezoekers die zonder aankondiging de vergadering zullen bijwonen.

De vergadering staat open voor leden en niet-leden belangstellenden. Aanwezigen zullen worden bijgepraat over de recente ontwikkelingen rond de plannen over de Noordelijke Aftak Betuweroute en de gevolgen voor de Twentekanaallijn Zutphen-Hengelo in het bijzonder. Ook zal de nieuwe actiegroep de geplande activiteiten en plannen bekend maken.

“De doelstelling van AGH is het tegengaan van structureel spoorgoederenvervoer over de Twentekanaallijn door de Hof van Twente”, vertelt voorzitter Paul Koppen de Neve. “Het doel willen we bereiken door via politieke lijnen de besluitvorming te beïnvloeden. Juridische- en publiekacties zijn daarbij onze instrumenten. Wij werken hierbij samen met actiegroepen uit Lochem en Hengelo en met de overkoepelende belangenvereniging Rona (IJssellijn, Twentelijn en Twentekanaallijn).”

“Het politieke klimaat in Den Haag is guur. Er is geen geld en men wil over bestaand spoor de gewenste capaciteit van spoorgoederenvervoer bereiken door de wettelijk toegestane grenzen op te zoeken. Om hieraan tegenwicht te kunnen bieden moet de actiegroep een zo groot mogelijk draagvlak onder de burgers hebben.”

Geïnteresseerden kunnen lid worden van de vereniging of zich aanmelden voor de bijeenkomst op 28 februari door een email te sturen naar agh@twentekanaallijn.nl .

advertenties

26 feb 2013

“laat die trein er toch gewoon rijden het spoor lag er al voordat iedereen hier kwam wonen dus maar nee er moeten miljoenen uitgegeven worden voor een nieuwe spoorlijn dat er niet. gewoon laten rijden denk maar een tegenhanger op terichten voor de trein”

delden 26-02-2013 @ 10:31 | 0 | rapporteer

Reageren

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.