nu 22°
Weerbericht Delden
lichte regen
17:00
21°
lichte regen
20:00
18°
zwaar bewolkt
23:00
14°
half bewolkt
02:00
12°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

volgende stap in herbouw eschmolen met onthulling bord

Terug

Volgende stap in herbouw Eschmolen met onthulling bord

Bij de plaats waar de Eschmolen zal worden herbouwd, is afgelopen dinsdag een speciaal bord geplaatst. Initiatiefnemer Derk Rouwhorst en Henk Maas, eigenaar van Le Vin en direct aan de Langestraat, onthulden de platte versie van de molen. De plaatsing betekent de volgende stap in de realisering van het project. De totale kosten van bedragen bijna 2 miljoen euro (1.950.000). Hiervan moet de stichting Eschmolen zelf 500.000 euro bij elkaar zien te krijgen. Het overige geld, 1,5 miljoen euro, moet komen uit subsidies van gemeente, provincie, het Rijk en Europa. Een kwart van het bedrag dat de stichting Eschmolen zelf moet inbrengen is inmiddels binnen via donaties en toezeggingen. “Wij verwachten dat er door dit bord nog meer belangstelling en steun voor de Eschmolen komt, zodat we over enkele jaren kunnen genieten van de nieuwe Deldense molen.”

De molen komt ten noorden van het viaduct over de Rondweg, bij het begin van de Almelosestraat. Dit is het hoogste punt langs de Rondweg, waar de wind vanuit het zuiden tot het westen goed te vangen is. Van verre is de molen uitstekend te zien, komend over de Rondweg van Hengelo of Goor en ook vanaf Almelo. De Rondweg is de drukste weg van de stad en de initiatiefnemers verwachten dat velen bij het zien van de molen naar Delden worden gelokt. “De molen zal een grote impuls geven aan de dagrecreatie en de vrijetijdseconomie, deze zijn belangrijk voor de economie van Delden en omgeving. De Eschmolen hoort bij de prachtige golvende Deldeneres, sluit perfect aan bij het Pact van Twickel en de beleidsnota's van de gemeente, Twente en de provincie.”

Het plan wordt zeer goed gedragen door de Deldenaren en de molen heeft inmiddels 500 ‘vrienden’ die jaarlijks gemiddeld een bedrag van 17 euro per persoon bijdragen. Stichting Twickel heeft daarnaast toegezegd garant te staan voor het groot onderhoud, alsmede de pacht van de grond te schenken en korting te geven op het vele benodigde eikenhout. Naast bijdragen van de overheden zal de Stichting Eschmolen Delden zich moeten inzetten om 5 ton bijeen te krijgen.

Voorzitter Derk Rouwhorst deelde verheugd mee dat daarvan in totaal al ruim een ton binnen is. Een significant deel daarvan komt van de wijngroothandel voor kwaliteitswijnen Le Vin en direct BV in de Langestraat. “Eigenaar Henk Maas, is een groot voorstander van de herbouw en deed daarom de eerste belangrijke toezegging als Deldens bedrijf. Het bestuur is hiermee zeer elukkig en hoopt dat andere bedrijven dit voorbeeld zullen volgen, wanneer ze binnenkort zullen worden benaderd met het nieuwe sponsorboek.”

Vanwege zijn bijdrage werd Maas gevraagd het bord op dinsdagmiddag te onthullen. De bouwer van het bord, Johan Heemink, werd verder bedankt en kreeg een fles Eschmolenwijn, evenals zijn assistent Bart van de Ven. De schenkers van de materialen waren Morssink Bouwmaterialen BV en Staalbouw Twente BV.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.