nu 18°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
20:00
17°
geheel bewolkt
23:00
15°
zwaar bewolkt
02:00
14°
zwaar bewolkt
05:00
13°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

voorlopig geen beslissing over goederenvervoer door delden

Terug

Voorlopig geen beslissing over goederenvervoer door Delden

Delden – 31-05-2012 – De kamerfracties hebben besloten om het plan over het goederenvervoer, door onder andere Delden, controversieel te verklaren. Dit betekent dat er pas na de verkiezingen van 12 september beslissingen genomen worden over het onderwerp.

Verschillende politieke partijen uit de Hof van Twente hadden hier op aangedrongen bij de kamerfracties. Ook de Deldense actiegroep DAG deed middels een brief een beroep op de politici om de plannen controversieel te verklaren. Op 16 mei zou hier al een beslissing over genomen worden, maar deze werd uitgesteld.

Al jarenlang zijn er plannen voor meer goederentreinen in Oost-Nederland, maar sinds december van het afgelopen jaar is men gestart met een procedure, op basis van de Tracéwet, om een wijziging in het landelijke spoorwegnet in Oost-Nederland door te voeren. In de Tracéwet staan maatregelen die nodig zijn om de verwachte groei van het goederenvervoer op de bestaande spoorlijnen tussen Elst (vlak bij Nijmegen) en Oldenzaal/grens Duitsland mogelijk te maken. Er zal uiteindelijk gekozen worden uit vier opties, waaronder de Twentekanaallijn.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.