nu 16°
Weerbericht Delden
lichte regen
08:00
16°
lichte regen
11:00
18°
lichte regen
14:00
20°
lichte regen
17:00
19°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

wendezoele hoopt op nieuwe vrijwilligers na nl doet

Terug

Wendezoele hoopt op nieuwe vrijwilligers na NL Doet

Op vrijdag 21 en zaterdag 22 maart wordt tijdens NL Doet het erf van Museumboerderij Wendezoele onder handen genomen. Op verschillende plekken wordt oud gras verwijderd en nieuwe graszoden gelegd. Door minder grind en meer gras is het terrein in de toekomst makkelijker te onderhouden. “Al jaren krijgen de vrijwilligers lovende woorden over de prachtig aangelegde tuinen en het verzorgde erf, en daar zijn we best trots op. Op 26 april gaat het museum weer open, Erve Brinkate ligt er dan weer keurig bij.”

Het bestuur van de Wendezoele heeft bewust gekozen voor deze data, waarop via NL Doet op talloze locaties in Nederland vrijwilligers zich inzetten bij verenigingen en musea. “Aanhaken bij zo’n mooi initiatief bevalt ons al een paar jaar uitstekend. Het is leuk om samen te werken aan een mooi doel en we hopen dat er ook een aantal vrijwilligers na NL Doet bij ons blijven.”

In 2014 wordt er op de museumboerderij een intensief programma gedraaid. “We zijn in de zomermaanden ook ’s ochtends en op zondag geopend. Daarnaast worden we allemaal weer een jaartje ouder en we kunnen dus wel wat jonge aanwas gebruiken,” aldus voorzitter Carla Veldhof. Mensen die op een vaste dag in de week de handen uit de mouwen willen steken, maar ook vrijwilligers met minder tijd die het leuk vinden om in een bepaalde week te komen helpen zijn van harte welkom. Nieuwe vrijwilligers kunnen oude ambachten als spinnen, weven, zand strooien of manden maken leren, om het daarna te demonstreren aan bezoekers.”

Verder zijn er werkzaamheden als rondleidingen geven, helpen in de tuin, schoonmaken of koffie serveren. “Kortom, voor elk wat wils. We hebben het heel gezellig samen, dat geeft voor veel van onze vrijwilligers een extra drijfveer. Daarnaast is het bijzonder om onze boerencultuur uit de vorige eeuw door te geven aan volgende generaties.”

Wie mee wil doen op 21 of 22 maart kan zich opgeven via NL Doet (Hof van Twente invullen) of een mailtje sturen naar info@wendezoele.nl. De werkzaamheden beginnen beide dagen om 9.00 uur, het werk is buiten en het duurt tot ongeveer 16.00 uur. Het resultaat is voor het publiek te bewonderen vanaf zaterdag 26 april, dan gaat de Wendezoele weer open.

 

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.