nu 22°
Weerbericht Delden
lichte regen
17:00
21°
lichte regen
20:00
18°
zwaar bewolkt
23:00
14°
half bewolkt
02:00
12°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

wereldwinkel delden nieuw jasje gestoken

Terug

Wereldwinkel Delden in nieuw jasje gestoken

Het begon met het vergroten en schilderen van de toonbank van de Wereldwinkel in Delden, maar groeide al snel uit tot een compleet plan voor een herinrichting, modernisering en verbetering van het interieur. Op zaterdag 21 februari is de winkel aan de Kortestraat na sluitingstijd door een groot aantal vrijwilligers leeg gehaald. Begin maart worden de deuren weer geopend. De officiële heropening van de Wereldwinkel wordt verricht door burgemeester Ellen Nauta op 20 maart om 15.00 uur. Dan zijn er tevens muzikale optredens van djembé- en congospelers.

Op verzoek van het bestuur werd in juli 2014 een werkgroep samengesteld die de aanpassingen in goede banen moest leiden. Deze kreeg de naam CHAT (Commissie Herinrichting Andere Tijden). “De naam geeft al duidelijk de richting aan die we willen inslaan: andere tijden,” zo laat een van de medewerkers weten. “Dat betekent meegaan met de behoefte van de klant. Daarbij blijven we het doel van onze Wereldwinkel, de verkoop van Fairtrade producten, eerlijke handel en een goed loon voor de producenten in arme landen, trouw.

Door de werkgroep CHAT is een herinrichtingsplan voor de winkel gemaakt. Hierbij is rekening gehouden met de vernieuwde landelijke formule van Wereldwinkels. “De Wereldwinkel Delden is aangesloten bij de Landelijke Vereniging WereldWinkels. Daarom is er ook de architect van de LVWW geraadpleegd. De architect heeft ons geadviseerd op welke manier wij een nieuwe doelgroep zoals jongeren kunnen aanspreken en de bestaande trouwe klanten nog beter van dienst kunnen zijn.”

Tijdens het ‘refreshen’ van de wereldwinkel krijgen de wanden een frisse lichte kleur, wordt de toonbank aangepast en worden een aantal radiatoren verplaatst. “Verder komt er verlichting met ‘wall wash effect’ en worden de stellingen vernieuwd en transparant. Met deze grote opknapbeurt willen we een frisse en heldere uitstraling creëren met meer openheid voor de fairtrade cadeauwinkel in Delden.”

[gallery link="file" ids="35311,35312,35313,35314,35315,35310"]

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.