nu
Weerbericht Delden
onbewolkt
19:00
-2°
onbewolkt
22:00
-5°
onbewolkt
01:00
-6°
onbewolkt
04:00
-7°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

sport

>

korfballers zwart wit beginnen 2018 met zege

Terug

Korfballers Zwart Wit beginnen 2018 met zege

De korfballers van Zwart Wit zijn het jaar uitstekend begonnen. Op zondag werd het uitduel bij EKCA in Arnhem met ruime cijfers gewonnen. De ploeg van trainer Rudi Struijk had halverwege al een comfortabele marge opgebouwd, en breidde de voorsprong na de rust alleen maar verder uit. Eindstand: 7-20.

Het eerst duel in het nieuwe jaar was direct belangrijk voor de Deldenaren. Bij winst werd namelijk de aansluiting behouden met de top en zou een gat ontstaan naar de ploegen onderin, waaronder EKCA. De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd en wist na 20 seconden, middels een strafworp, de 1-0 te noteren. Na een aftastperiode van 5 minuten begon de machine van Zwart Wit te lopen. Vooral verdedigend stond het als een huis en via een 1-6 voorsprong kon met 2-8 de rust opgezocht worden.

Na rust wist opnieuw EKCA als eerst te scoren, maar opnieuw grepen de zwartwitten de tegenstanders bij de keel en wisten het aanvalsspel van EKCA totaal te ontregelen. Mede door rustig te blijven in periodes dat de Arnhemmers de fysieke confrontatie opzochten, werd er gewerkt voor elke bal en rustig gezocht naar de beste afronding. De ploeg uit Arnhem wist de schade tot 4-10 nog enigszins te beperken, maar hierna scoorden de Deldenaren maar liefst 5 maal op rij. Hiermee was de wedstrijd gespeeld en konden de bezoekers het restant rustig uitspelen: 7-20.

Volgende week, zondag 14 januari, speelt Zwart Wit hun eerste thuiswedstrijd van 2018 in sporthal de Reiger om 14:30 uur, tegen Rivalen uit Doesburg.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.