nu
Weerbericht Delden
lichte regen
07:00
lichte regen
10:00
lichte regen
13:00
lichte regen
16:00

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

sport

>

spektakelstuk tussen zwart wit en hkc eindigt onbeslist

Terug

Spektakelstuk tussen Zwart Wit en HKC eindigt onbeslist

De topper tussen nummer 2 Zwart Wit en koploper HKC uit Hengelo is op zondag geëindigd in een spectaculair gelijkspel. De strijd om de koppositie en promotie eindigde in een 13-13 eindstand. Een resultaat waar de HKC het gelukkigste mee is. De ploeg uit Hengelo behoudt namelijk een voorsprong van twee punten op Zwart Wit met nog twee duels op het programma.

Naast de eer en de prestige stond op zondag vooral de koppositie in de Derde Klasse E op het spel. Beide ploegen waren zich hier goed van bewust en er werd vanaf de start met passie en inzet gestreden. Met name verdedigend stonden beide teams goed en was het aanvallend zoeken naar de juiste kansen en de kleine foutjes die er gemaakt werden.

In een goed gevulde sporthal De Reiger was het Zwart Wit dat de score opende. Maar HKC was niet onder de indruk en nam, na wat kansen over en weer, brutaal de leiding: 1-3. Het bleek een voorbode voor de rest van de eerste helft waarin het spel op en neer golfde. Na 20 minuten was het Zwart Wit dat de voorsprong herstelde en op 4-3 kwam. Direct hierna scoorde HKC drie maal op rij en nam een 4-6 voorsprong. Het publiek verveelde zich geen moment en bleef geboeid naar het schouwspel kijken. De zwartwitten hadden het laatste woord en wisten aan het einde van het eerste bedrijf nog tweemaal te scoren waardoor halverwege een 6-6 tussenstand op het scorebord stond.

In de tweede helft was het spelbeeld onveranderd. Het bleef het stuivertje wisselen en geen van beide ploegen wist een gat te slaan wat de spanning zeer ten goede kwam. Met nog enkele minuten te spelen was de stand opnieuw gelijk: eerst 11-11 en vervolgens 12-12. In laatste minuut leek HKC spekkoper te worden met een afstandsschot: 12-13. In 'the dying seconds' scoorde Nick Meen echter alsnog de verlossende en verdiende gelijkmaker: 13-13.

Ondanks het goede spel en de getoonde inzet, overheerste deels de teleurstelling bij de coach Rudi Struijk. “Uiteraard is een gelijkspel tegen de koploper een goed resultaat, maar winst vandaag was absoluut mogelijk geweest tegen dit HKC. Trots op de ploeg, maar vooraf hadden we op meer gehoopt. De komende twee wedstrijden zullen we er alles aan doen om in ieder geval tweede te worden en alsnog via een promotiewedstrijd een plekje in de Tweede Klasse proberen te bemachtigen.”

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.