nu 18°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
05:00
17°
geheel bewolkt
08:00
19°
geheel bewolkt
11:00
21°
matige regen
14:00
19°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

sport

>

vechtdalrally eindigt in sloot voor team de jong

Terug

Vechtdalrally eindigt in sloot voor team De Jong

Aan de deelname van rallyteam De Jong in de Vechtdalrally rondom Hardenberg is op zaterdag 15 juni vroegtijdig een einde gekomen. Bij proef zes schoot de Volvo 240 Turbo het duo de Jong -Klumpers de greppel in en moest de strijd worden gestaakt.

De Vechtdalrally rondom Hardenberg bestaat uit 3 landelijke klassementsproeven die 3 maal gereden moeten worden. Na de laatste rally twee weken geleden in Duitsland stond het team uit Delden gemotiveerd aan de start. In de morgen met de verkenning regende het nog maar tijdens de start werd het droog en kwam later de zon er nog bij. Met geduchte concurrentie in de groep en klasse was het ook zaak om meteen goed van start te gaan.

Helaas gooide al op de eerste proef een gescheurde turboslang roet in het eten en zorgde voor het nodige tijdverlies. Bij finish werd het euvel met behulp van het opgeroepen serviceteam verholpen. Proef twee werd geannuleerd omdat er loslopende paarden op het parcours waren gesignaleerd en proef drie verliep zonder problemen.

Na de eerste service was de auto weer klaar om te kunnen vlammen maar bij uitkomen van een stuk onverhard op proef zes, werd er wat te diep gesneden in een rechterbocht en een knipgat bracht de Volvo wat in onbalans. Hierna schoof de auto heel ongelukkig een greppel in. Wat beduusd klommen Thom en Dinant uit de auto. Schade was er niet maar de 240 lag er te diep in en zat er niets anders op dan op te geven.

“Ook dit hoort bij het rally rijden”, zo liet de ervaren Thom de Jong na afloop weten. “We lieten ons toch nog eens verrassen. De volgende rally gaan we het echter gewoon weer proberen. Dit wordt de Duitse rally rondom Sulingen begin augustus.”

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.