nu -3°
Weerbericht Delden
onbewolkt
22:00
-5°
onbewolkt
01:00
-6°
onbewolkt
04:00
-7°
onbewolkt
07:00
-7°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

sport

>

zwart wit laat zich aftroeven door hkc in streekderby

Terug

Zwart Wit laat zich aftroeven door HKC in streekderby

Korfbalvereniging Zwart Wit heeft afgelopen weekend geen punten overgehouden aan de ontmoeting met streekgenoot HKC. De ploeg van trainer Rudi Struijk streed voor iedere meter, maar moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in een zeer productief Hengelo. Eindstand: 20-18.

Naast de eer in de streekderby stond op zondag ook de koppositie op het spel. HKC, nog zonder verliespunten, stond op de bovenste plaats, gevolgd door de Deldenaren met twee verliespunten. Bij winst zou Zwart Wit dus naast de concurrent kunnen komen op de ranglijst.

Aan het begin van de wedstrijd werd duidelijk dat de leidsman het voornemen had om het spel kort te houden en gaf in de eerste 15 minuten van de wedstrijd veel vrije ballen en strafworpen aan beide zijden. Dit kwam het spel niet ten goed, maar zorgde er wel voor dat de wedstrijd gelijk op ging: 5-5. Naarmate de eerste helft vorderde kon er meer en beter gekorfbald worden. Geen van beide teams wist echter een gat te slaan. Na een 9-7 voorsprong voor HKC, namen de Deldenaren het voortouw en speelden zich naar een voorsprong van 9-11. Hierna was het weer de beurt aan de thuisploeg dat in de laatste minuut voor de pauze de achterstand weg wist te werken: 11-11.

Na de rust ging het tactisch steekspel tussen de nummer 1 en 2 van de poule verder en werd en veel afgetast en werd gezocht naar kansen en mogelijkheden. Ook nu kon geen van beide ploegen het verschil maken. Dit tot genoegen van de toeschouwers die op het puntje van hun stoel zaten. Pas bij een stand van 16-16 wisten de Hengeloërs een gaatje te slaan naar 19-16. Dit kwam vooral omdat de thuisploeg beter omging met de gegeven standaardsituaties van de leidsman. Even leek het erop dat de zwart witte formatie ook hier een antwoord op had, maar bij 19-17 stokte de productie. Beide ploegen scoorden nog een keer, maar dat leverde Zwart Wit niets op.

Trainer Rudi Struijk was na afloop teleurgesteld over het resultaat, maar had een boeiende wedstrijd gezien. “Een wedstrijd die het bekijken waard was, zoals het een derby betaamt en zoals een wedstrijd om de koppositie behoort te verlopen. Voor de neutrale toeschouwer een leuk en enerverend duel. Dit biedt ons ook perspectief voor de toekomst.” De laatste thuiswedstrijd van 2017 is op zaterdag 16 december, om 13:35 uur in Sporthal de Reiger in Delden.

Archieffoto

advertenties

11 dec 2017

“De foto bij deze wedstrijd kan niet kloppen. Volgens mij was de wedstrijd in Hengelo, en deze foto is van sporthal de Reiger.
Niet erg zorgvuldig. Verder leuk dat er aandacht aan is geven. Ga door.”

B.J.E. Naafs 11-12-2017 @ 15:09 | -1 | rapporteer

Reageren

16 dec 2017

“Naafs: Wel zorgvuldig, onderaan het artikel wordt duidelijk vermeld dat het een archieffoto betreft.”

Johannes 16-12-2017 @ 04:31 | 0 | rapporteer

Reageren

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.