nu 11°
Weerbericht Delden
half bewolkt
08:00
11°
onbewolkt
11:00
16°
onbewolkt
14:00
19°
half bewolkt
17:00
18°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

sport

>

zwart wit pakt punt in spannend duel met rivival

Terug

Zwart Wit pakt punt in spannend duel met Rivival

Korfbalvereniging Zwart Wit heeft op zondag gelijkgespeeld tegen Rivival uit Terschuur. Op het eigen sportpark in Delden werd het na een spannende strijd 22-22. De ploeg van Rudi Struijk staat nu op een gedeelde vierde plek met 6 punten uit 7 duels.

Waar de tegenstander van zondag vorig jaar nog een klasse hoger speelde, staat de ploeg uit Terschuur nu in de onderste regionen. Een stukje onder de Deldense formatie, die begon met een gewijzigde opstelling. De pas 16-jarige Sandra Borgeling maakte haar basisdebuut en deed dit zeer verdienstelijk. Ze luisterde haar debuut onder andere op met een doelpunt.

Zwart Wit begon op hoog tempo aan de wedstrijd en draaide erg goed en was vol vertrouwen. Revival had moeite om hierin mee te komen en de Deldense ploeg kon uitlopen naar een 5-1 voorsprong. Revival kreeg hierna iets meer grip op hun eigen aanvalsspel en kon terugkomen tot 5-4. De ploegen gaven elkaar hierna nauwelijks ruimte meer om uit te lopen en dus ging het scoreverloop gelijk op. Bij een stand van 13-13 werden de kleedkamers opgezocht.

Na de thee bleef het spelbeeld ongewijzigd en lag het tempo opnieuw hoog. Een uitstekend fluitende arbiter voelde de wedstrijd goed aan dat zorgde voor een spannende strijd.Zowel Revival als Zwart Wit kon echter het verschil niet maken. Geen van beide ploegen kwam los meer dan een punt voorsprong kwam er niet. Enkele minuten voor het einde stond er een 20-20 tussenstand op het bord. Er werd vol voor de winst gespeeld en kansen kwamen er aan beide kanten. In de laatste minuut leek de tegenstander uit Terschuur spekkoper te worden en scoorde 21-22. Jorick Koster had echter het laatste woord en bracht de eindstand op 21-22.

Aankomend weekend staat de laatste wedstrijd voor het zaalseizoen op de agenda: een uitwedstrijd in Haarlem, tegen de gelijknamige tegenstander.

Archieffoto.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.