nu 16°
Weerbericht Delden
lichte regen
17:00
17°
licht bewolkt
20:00
14°
geheel bewolkt
23:00
10°
geheel bewolkt
02:00

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

verenigingen

>

zwartwit toneel

Terug

Zwart-Wit Toneel

Toneelvereniging Zwart-Wit uit Delden is 85 jaar geleden opgericht. De vereniging voert sindsdien ieder jaar blijspelen, kluchten en andere komische stukken op. De voorbereiding en uitvoering van de stukken, die altijd in het Nederlands zijn, is bij Stadscentrum het Parochiehuis aan de Langestraat in Delden.

De voorbereiding op een nieuw stuk begint altijd op de eerste woensdag van september en de uitvoering is in maart van het jaar daarop. Daarna is er een zomerpauze, waarin de spelers in juni altijd een familiedag hebben met een leuke activiteit. Er wordt gerepeteerd op woensdagen van 20.00 tot 22.30 uur.


Gerelateerde berichten

Op zaterdag is als onderdeel van het 25-jarig jubileum een grote boerenbruiloft gehouden bij museumboerderij Wendezoele. Voordat de huwelijksvoltrekking aan de Twickelerlaan plaatsvond, maakte de bruidsstoet een ...


Geschiedenis van Delden

Geschiedenis van Delden

Delden heeft, zoals de meeste inwoners ongetwijfeld zullen weten, een rijke geschiedenis. Al in 1036 werd er voor het eerst melding gemaakt van ons stadje. Hierna heeft het zich doorontwikkeld tot de plaats die we vandaag de dag kennen. Vooral over de veranderingen van de laatste 150 jaar is veel informatie bewaard gebleven. Een groot deel hiervan ligt, samen met dat van andere plaatsen in de regio, opgeslagen bij het Twents Streekarchief in de Stadshagen.

Lees verder