nu 24°
Weerbericht Delden
onbewolkt
23:00
19°
onbewolkt
02:00
18°
onbewolkt
05:00
16°
onbewolkt
08:00
19°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

agenda

>

delden klassiek

Terug

Delden klassiek

Vanwege de uitstekende akoestiek vindt met enige regelmaat in de Oude Blasiuskerk een klassiek concert plaats. Iedere opvoering is er belangstelling van een groot publiek. In de loop der jaren hebben er al vele topensembles en solisten in Delden opgetreden.

Na de grote restauratie van de Oude Blasiuskerk in 1965-1968 bleek dat de akoestiek van deze vroeg-gotische kerk perfect was voor concerten. Drie initiatiefnemers, Leo van Wijk, Herman Eeftink en Bertha Horstman, richtten toen de Stichting Kerk & Muziek op en, na vele voorbereidingen, werd het eerste concert gegeven op 20 september 1970. De eerste serie concerten was opgebouwd rond het orgel en koorzang. Maar al snel bleek de belangstelling voor instrumentale ensembles een groter publiek aan te spreken.

Door de financiële steun van een aantal sympathisanten werd het mogelijk aan deze wens tegemoet te komen en 10 jaar na de oprichting telde Kerk & Muziek al 400 abonnementhouders. In de loop der jaren zijn vele topensembles en solisten in Delden opgetreden, zoals I Musici, I Fiaminghi, de Academy of St. Martin in the Fields, het Orlando Kwartet, het Juilliard String Quartett, het Concertgebouw Kamerorkest, het Leipziger Streichquartett en Janine Jansen. Vanaf 1980 worden, in samenwerking met de Stichting Twickel, jaarlijks concerten in het kasteel gegeven. Omdat de oude naam regelmatig leidde tot het misverstand dat voornamelijk religieuze muziek werd uitgevoerd, is de naam 'Kerk & Muziek' vanaf 2009 geleidelijk gewijzigd in 'Delden Klassiek'.

Kijk op http://www.deldenklassiek.nl/-hjri-/nl/programma/ voor het actuele programma.


Adres Kerkplein 3, 7491 BM Delden
Aanvang concerten 16.00 uur. Einde meestal rond 17.20 uur. Geen pauze.
Zaal open 15.15 uur
Parkeren Ressingplein of naast de Hotel de Zwaan, Langestraat 2

De kerk is toegankelijk voor rolstoelen.

In Delden bestaat voldoende mogelijkheid om na afloop van het concert op eigen gelegenheid iets te drinken of te dineren in één van de restaurants in de nabijheid van de kerk. Reserveren is dan verstandig.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.