nu 20°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
08:00
20°
lichte regen
11:00
16°
zwaar bewolkt
14:00
16°
half bewolkt
17:00
17°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

agenda

>

opening tuinen van twickel

Terug

Opening tuinen van Twickel

Maandag 2 april 2018 worden de kasteeltuinen van Twickel wederom opengesteld voor publiek. Tot eind oktober zijn de tuinen op woensdag tot en met zondag dagelijks van 10:00 uur tot 17:00 uur te bezoeken. De toegangsprijs bedraagt 5 euro per persoon.

Kasteeltuinen

Het kasteel wordt omringd door tuinen die de tuinhistorie sinds de renaissance tonen. Ten noorden van het kasteel ligt de formele tuin met oranjerie en de ‘rotstuin’. Achter het kasteel bevindt zich een uitgestrekt park in Engelse landschapsstijl met spiegelvijvers, vele rododendrons, een wildbaan met een roedel damherten maar ook recente toevoegingen zoals een opengewerkte stalen brug en twee gouden rozenpriëlen. De parkaanleg is een schepping van generaties.

Formele tuin met oranjerie

Naast het kasteel ligt een ‘formele tuin’ in de Franse neo-barokstijl met een aantal beelden in Jugendstil. De hierin gelegen oranjerie (1833) dient als winterverblijf voor tropische en subtropische planten waaronder eeuwenoude sinaasappelbomen. Pas na ijsheiligen gaan deze naar buiten en kan de tuinbezoeker vanaf 21 mei naar binnen om in de Oranjerie een drankje te nuttigen. De collectie citrusbomen maakt vanwege zijn genetische waarde deel uit van de Nationale Plantencollectie. Stichting Twickel werkt hierin samen met Paleis Het Loo.

Barones van Heeckeren in haar rotstuin

Achter de oranjerie ligt de zogenaamde rotstuin. Deze bordertuin is ontworpen door de laatste eigenaresse van Twickel, Barones van Heeckeren van Wassenaer. Tot op hoge leeftijd heeft zij zelf veel in deze tuin gewerkt.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.