nu 18°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
20:00
16°
geheel bewolkt
23:00
14°
geheel bewolkt
02:00
13°
geheel bewolkt
05:00
12°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

eten en drinken

>

anne ijssalon11

Terug

Anne IJssalon

Schep en Softijs

Anne Schep en Softijs is gevestigd naast restaurant Sevenster aan de Marktstraat in Delden. De onderneming, die globaal geopend is in de lente, zomer en herfst, vierde in 2015 haar 10-jarig bestaan. Na twee jaar aan de Langestraat vertrok de ijssalon naar de huidige locatie.

Een van de hoogtepunten van de onderneming kwam in 2010 toen er werd begonnen met het maken van het eigen schepijs. Inwoners en bezoekers van het Delden kunnen ieder jaar weer kiezen uit 24 verschillende smaakjes. Voor de afwisseling proberen eigenaren Christian en Anne-Marie Rosendal weer nieuwe combinaties te bedenken.

Op zaterdag is als onderdeel van het 25-jarig jubileum een grote boerenbruiloft gehouden bij museumboerderij Wendezoele. Voordat de huwelijksvoltrekking aan de Twickelerlaan plaatsvond, maakte de bruidsstoet een ...


Geschiedenis van Delden

Geschiedenis van Delden

Delden heeft, zoals de meeste inwoners ongetwijfeld zullen weten, een rijke geschiedenis. Al in 1036 werd er voor het eerst melding gemaakt van ons stadje. Hierna heeft het zich doorontwikkeld tot de plaats die we vandaag de dag kennen. Vooral over de veranderingen van de laatste 150 jaar is veel informatie bewaard gebleven. Een groot deel hiervan ligt, samen met dat van andere plaatsen in de regio, opgeslagen bij het Twents Streekarchief in de Stadshagen.

Lees verder