nu 18°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
20:00
16°
geheel bewolkt
23:00
14°
geheel bewolkt
02:00
13°
geheel bewolkt
05:00
12°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

eten en drinken

>

gasterij t oaldershoes

Terug

Gasterij 't Oaldershoes

Gezellige engelse sfeer

Gasterij 't Oaldershoes aan de Kerkstraat 5 in Delden is een gezellig restaurant met drie aaneengesloten vertrekken die een Engelse sfeer uitademen. Met een authentieke Engelse telefooncel voor het pand is de sfeer van onze Gasterij al gelijk bepaald. Het bedrijf was vele jaren in handen van de familie Den Elzen.

Opa Piet den Elzen begon rond 1925 de zuivelwinkel ‘Hollandia’ aan de Kerkstraat, ook wel genaamd ‘Botterstroate’. Hollandia leefde vanaf 1957 voort in een cafetaria die in 1967 werd overgenomen door zoon Koos die samen met zijn vrouw Thea het bedrijf voortzette. Onder het toeziend oog van de oude toren werd met deze naam faam gemaakt en groeide het bedrijf uit tot een volwaardig restaurant dat tot ver in de omgeving bekendheid had. Om de traditie voort te zetten nam hierna zoon Jeroen de horecaonderneming over en gaf het de toepasselijke naam gegeven ‘Gasterij ’t Oaldershoes’, wat de Twentse naam is voor het ouderlijk huis. In december 2016 werd Gasterij ’t Oaldershoes overgenomen door Robert en Esther Gerritsjans.

Ga naar de website

Op zaterdag is als onderdeel van het 25-jarig jubileum een grote boerenbruiloft gehouden bij museumboerderij Wendezoele. Voordat de huwelijksvoltrekking aan de Twickelerlaan plaatsvond, maakte de bruidsstoet een ...


Geschiedenis van Delden

Geschiedenis van Delden

Delden heeft, zoals de meeste inwoners ongetwijfeld zullen weten, een rijke geschiedenis. Al in 1036 werd er voor het eerst melding gemaakt van ons stadje. Hierna heeft het zich doorontwikkeld tot de plaats die we vandaag de dag kennen. Vooral over de veranderingen van de laatste 150 jaar is veel informatie bewaard gebleven. Een groot deel hiervan ligt, samen met dat van andere plaatsen in de regio, opgeslagen bij het Twents Streekarchief in de Stadshagen.

Lees verder