nu 22°
Weerbericht Delden
lichte regen
17:00
21°
lichte regen
20:00
18°
zwaar bewolkt
23:00
14°
half bewolkt
02:00
12°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

mededelingen

>

derk rouwhorst zwaait af als voorzitter stichting eschmolen

Terug

Derk Rouwhorst zwaait af als voorzitter Stichting Eschmolen

Derk Rouwhorst draagt per 1 juli het voorzitterschap van de Stichting Eschmolen over aan Deldenaar Hilco Huisstede. De initiatiefnemer van het plan om de molen die in 1959 afbrandde weer te herbouwen, vindt het een goed moment om het stokje over te geven aan iemand met een bouw- en bedrijfskundige achtergrond. Daarnaast is Rouwhorst druk met het schrijven van twee boeken. Hij blijft wel actief als bestuurslid van de stichting.

De Stichting Eschmolen besloot eind vorig jaar het ontwerp van de nieuw te bouwen Eschmolen te versoberen. Door de ontvangstruimte onder de molen kleiner en eenvoudiger uit te voeren en in te richten wordt een bedrag van 580.000 euro bespaard. Hierdoor nemen de kansen op realisering van de herbouw van de molen aanmerkelijk toe. De totale investering bedraagt nu ruim 1.3 miljoen euro.

De stichting laat weten dat versterking ook op andere vlakken welkom is. “We komen nu in een fase waarin we als bestuur niet alles alleen kunnen doen. Iedereen die evenals wij enthousiast is over het herbouwen van de molen roepen we daarom op om zich te melden bij een van de bestuursleden. In gezamenlijk overleg kunnen we dan bezien hoe u de realisatie van de molen dichterbij kunt brengen.”

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.