nu 24°
Weerbericht Delden
onbewolkt
11:00
30°
onbewolkt
14:00
33°
onbewolkt
17:00
34°
licht bewolkt
20:00
31°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

mededelingen

>

inventarisatie maatwerkadressen glasvezel buitengebied delden

Terug

Inventarisatie maatwerkadressen glasvezel buitengebied Delden

De afgelopen periode heeft Cogas Kabel Infra BV een campagne opgestart om het buitengebied van Hof van Twente te voorzien van glasvezel.Deze campagne is grotendeels geslaagd waardoor bijna alle adressen buiten de kernen worden aangesloten op het digitale netwerk. Er is echter een beperkt aantal ‘maatwerkadressen’ overgebleven dat geen gebruik kan maken van de standaard aanbieding van Cogas. Deze groep inwoners en ondernemers, ongeveer 4 procent van de adressen in het buitengebied van de gemeente, kan zich wel aanmelden voor een aansluiting, maar moet dan wel een forse bijdrage betalen aan Cogas.

Alle lokale politieke partijen, het Platform Buurtschappen HvT en wethouder Harry Scholten willen een ultieme poging doen te kijken of er iets gedaan kan worden voor deze mensen, die alleen tegen extra kosten kunnen worden aangesloten. Het eerste dat in beeld moet worden gebracht is om welke adressen het gaat. Cogas mag deze adressen niet verstrekken in verband met privacywetgeving. “Om die reden moeten we de adressen achterhalen via onze ambassadeurs, buurtschappen en de media”, zo laat de gemeente weten.”

“We zijn op zoek naar de naam-, adres- en woonplaatsgegevens van alle ongeveer 120 maatwerkadressen die vallen binnen de gemeente Hof van Twente. Graag ontvangen we zo spoedig mogelijk de naam- en, adresgegevens en e-mailadres van elk maatwerkadres zodat we deze mensen kunnen uitnodigen voor een bijeenkomst over dit onderwerp. Samen willen we dan kijken naar de mogelijkheden om de doelstelling te bereiken, namelijk een betaalbare breedbandaansluiting voor alle inwoners en bedrijven in de Hof van Twente.”

De adresgegevens kunnen per mail worden gestuurd naar Wim Jansen ( w.j.jansen@platformbuurtschappenhvt.nl ), waarna de inwoners een persoonlijke uitnodiging krijgen voor de informatieavond. “Pas wanneer we beschikken over alle betrokken adressen dan kunnen we gericht werken aan plannen om de betreffende groep zo veel mogelijk te faciliteren, waarbij financiële steun voor de adressen door wetgeving niet mogelijk lijkt. Toch willen we met deze groep inwoners kijken naar de mogelijkheden om zoveel mogelijk adressen aangesloten te krijgen.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.