nu 21°
Weerbericht Delden
lichte regen
17:00
21°
lichte regen
20:00
18°
zwaar bewolkt
23:00
14°
half bewolkt
02:00
12°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

11e editie twentse brocante fair in centrum delden

Terug

11e editie Twentse Brocante Fair in centrum Delden

Op zondag 2 juni wordt in het centrum van Delden alweer de elfde editie gehouden van de Twentse Brocante Fair (voorheen Historische Markt). Tussen 12.00 uur en 17.00 uur staan aan de Langestraat, Markt, Marktstraat, Achter de Kerk en Kerkstraat ruim zeventig kraampjes opgesteld met een uitgebreid aanbod aan brocante, antiek en andere curiosa. Ook openen veel ondernemers de winkel, is er livemuziek van onder andere De Zingende Kapsters, een springkussen voor de kinderen en taxeert antiquair Mark Kuipers de gekochte waren.

Het evenement van zondag zal grotendeels gelijk zijn aan de edities van de afgelopen jaren. “Alle herkenbare ingrediënten zijn weer aanwezig”, zo vertelt de organisatie, die hoopt op een bezoekersaantal tussen de 5000 en 10.000. De route is bijna gelijk aan die van 2018. “Het stukje Noordwal is weer in de route opgenomen."

Onder de naam ‘Historische markt’ werd er in 2008 gestart met een bescheiden evenement. In de jaren daarna groeide markt flink en werd het aantal standhouders verdubbeld tot vijftig. Ook de bezoekersaantallen stegen mee. Enkele duizenden mensen kwamen de afgelopen edities naar Delden om te kijken bij de historische loopgroepen, straatartiesten en antiekkraampjes. Twee jaar geleden werd het evenement op een aantal punten aangepast. De naam ‘Historische Markt’ veranderde in ‘Twentse Brocante Fair Delden’ en het zwaartepunt van het gebeuren kwam te liggen bij de markt en de kraampjes. Niet alleen werd het aantal antiek en brocante standjes flink uitgebreid, ook zijn de standjes op een ‘etalageachtige’ manier aangekleed.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.