nu 20°
Weerbericht Delden
lichte regen
14:00
22°
lichte regen
17:00
21°
lichte regen
20:00
18°
zwaar bewolkt
23:00
13°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

16 jaar cel voor gewelddadige overvallen in onder andere ambt delden

Terug

16 jaar cel voor gewelddadige overvallen in onder andere Ambt Delden

Een 23-jarige man uit Enschede is door de rechtbank Overijssel veroordeeld tot 16 jaar cel voor onder andere een gewapende overval in Ambt Delden. Naast de overval op een ouder echtpaar aan de Genselerweg tussen Delden en Hengelo, werd hij ook schuldig bevonden aan overvallen op een woning in Overdinkel, een supermarkt in Enschede en een tankstation in het Duitse Alstätte. De man uit Enschede en zijn mededaders gebruikten hierbij grof geweld. Twee andere mannen zijn veroordeeld voor hun rol in één van de overvallen tot celstraffen van 3 en 5 jaar. Een vierde verdachte is vrijgesproken.

De 23-jarige heeft samen met anderen twee overvallen gepleegd op de woningen van kwetsbare ouderen in Ambt Delden (op 19 november 2015) en Overdinkel (op 3 maart 2016). De overvallers kozen deze slachtoffers bewust uit en verkenden de omgeving. Tegen de oudere slachtoffers gebruikten zij grof geweld. Zo werden de handen en benen vast getapet en hielden ze bij de hoogbejaarde vrouw in Ambt Delden een pistool tegen haar voorhoofd en probeerden ze de trouwring met geweld af te trekken. De man uit Overdinkel werd mishandeld met een koevoet en geslagen en getrapt over zijn hele lichaam.

In 2016 kwam de zaak in Ambt Delden op televisie bij het NPO programma Opsporing Verzocht. In de uitzending bleek hoe gewelddadig de overvallers te werk gingen. De man uit Ambt Delden deed op de bewuste avond de deur open omdat hij vermoedde dat de mannen een maaltijd kwamen afleveren voor de buren. De overvallers drongen vervolgens de woning binnen. De man werd met gebalde vuisten in zijn gezicht geslagen en verloor enkele minuten het bewustzijn. De daders bonden het echtpaar hierna vast en eisten geld. Er was echter niet veel geld in het huis aanwezig waardoor de mannen vertrokken met een klein bedrag en twee telefoons.

Ook de overvallen op het tankstation in Alstätte op 21 september 2016 en de supermarkt in Enschede op 23 januari 2015 verliepen gewelddadig. Medewerkers werden bedreigd met een pistool en mes en ook vast getapet. De eis om geld werd bovendien kracht bijgezet door het pistool in de nek en tegen het hoofd van één van de medewerkers te drukken. De medewerkers van de supermarkt werden enige tijd van hun vrijheid beroofd.

Foto: Jack Huijgens

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.