nu 19°
Weerbericht Delden
half bewolkt
14:00
21°
onbewolkt
17:00
20°
onbewolkt
20:00
17°
onbewolkt
23:00
11°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

300 deelnemers aan 4e editie twuickelloop fotos online

Terug

300 deelnemers aan 4e editie Twickelloop – Foto’s online!

Op landgoed Twickel in Delden is op 16 september 2018 de vierde editie van de Twickelloop gehouden. Om 10.30 uur werd op de vertrouwde locatie bij restaurant ’t Hoogspel het eerste startschot gegeven. In totaal deden er dit jaar 300 deelnemers mee op drie afstanden (1, 5 en 10 kilometer). De organisatie van het sportevenement was net als vorig jaar in handen van The Running Academy NL en Step One.

Organisator Herman Moelard kijkt terug op een mooie editie. “De weersomstandigheden waren goed, het aantal deelnemers lag iets hoger dan vorig jaar en we hebben een mooie strijd en scherpe tijden gezien. De reacties van de deelnemers waren ook positief. Wij zijn dan ook erg tevreden over het verloop van het evenement.” Volgend jaar staat de eerste jubileumeditie op de agenda. “Dan is de loop voor de vijfde keer. We gaan kijken of we dan nog wat extra aandacht aan de Twickelloop kunnen besteden.”

Hieronder een overzicht van de uitslagen. Klik op de foto’s om de complete albums te bekijken. De foto’s zijn gemaakt door: Patrick Scholing - PSDesignfotografie. Klik hier voor een compleet overzicht van de uitslagen.


10 kilometer

De 10 kilometer bij de mannen werd gewonnen door Nick Zwienenberg uit Nijverdal. De winnaar had precies 35 minuten nodig om de langste afstand af te leggen. Enschedeër Richard Loendersloot werd tweede op 13 seconden. De derde plek was voor Christiaan van Meurs, eveneens uit Nijverdal. Hij liep een tijd van 36.54.

Bij de vrouwen was Lisanne Gevelaar-Meuleman het rapste op de 10 kilometer. Zij had 38 minuten en 53 seconden nodig voor de afstand. Hester van der Zaag uit Twello werd tweede in een tijd van 40.44 minuten. Susan Siemerink uit Oldenzaal eindigde op plek drie en had 45 minuten en 58 seconden nodig voor de lange afstand.


5 kilometer

Joost Somsen uit Eibergen werd bij de mannen de winnaar op de 5 kilometer in een tijd van 17:26. Gert Tijhuis uit Nijverdal pakte het zilver op deze afstand en was 31 seconden langzamer. Gido Scherphof werd derde in een tijd van 18 minuten en 6 seconden.

Bij de dames was Ingrid Prigge uit Borne het sterkste. De hardloopster had 19 minuten en 30 seconden nodig voor de 5 kilometer. Tweede werd Marieke ten Brinke uit Westerhaar in een tijd van 19.44 minuten. Rianne Aarnink uit Enschede legde beslag op plek drie met een tijd van 20.38.


Jeugd - 1 kilometer

Bij de jeugd ging de zege bij de jongens naar Henrik Rinse die de kilometer in precies 4 minuten aflegde. Tweede werd Stijn Bakhuis uit Vriezenveen die 9 seconden lager nodig had. Sen Wolbrink-Yoneya uit Hengelo werd derde in een tijd van 4.10 minuten.

Bij de meisjes ging de zege naar Isa Vossebelt uit Rijssen die 4.09 minuten nodig had voor de kilometer. De tweede plek was voor Jules Keppels uit Enschede. Zij had 4 minuten een 55 seconden nodig om de afstand te overbruggen. Het brons ging naar Iris Boswinkel in 4.56 minuten.


Foto's prijsuitreiking:advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.