nu 10°
Weerbericht Delden
onbewolkt
05:00
onbewolkt
08:00
10°
onbewolkt
11:00
17°
onbewolkt
14:00
20°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

aangepast sporten in delden voor kinderen tot 13 jaar

Terug

Aangepast sporten in Delden voor kinderen tot 13 jaar

Arjen Spekschate start in samenwerking met Salut lessen aangepast sporten in Delden. Vanaf 6 februari kunnen kinderen tot 13 jaar met een beperking diverse sporten beoefenen. De lessen vinden wekelijks plaats op woensdagmiddag van 15:30 tot 16:30 uur. In overleg met de sporters kan het tijdstip aangepast worden. De lessen worden afwisselend in Sportzaal Reasfeld en op buitenvelden gegeven. De kosten voor het sporten is 15 euro per maand.

Spekschate was zelf al een tijdje op zoek naar een passende sport voor zijn dochter. “Sporten is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Zo kunnen mentale of fysieke problemen het sporten bemoeilijken of onmogelijk maken. Doordat wij zelf ook een dochter hebben met een beperking en al een aantal sportverenigingen hebben geprobeerd wat telkens door haar beperking op een teleurstelling uit kwam, ben ik begonnen zelf wat op touw te zetten.”

Hij richtte zich daarbij op de kinderen die speciaal basisonderwijs volgen. “Sommige kinderen van de SBO vinden soms moeilijk aansluiting bij reguliere verenigingen. Dit kan komen door hun beperking of andere oorzaken hebben. Ik ben met de gemeente gaan bellen of er een vereniging is waar deze kinderen wel terecht kunnen. Deze blijkt er echter niet te zijn. Wel organiseert een buurtsportcoach van de gemeente een sportmiddag voor SBO kinderen. Onze dochter zit daar sinds kort ook bij.”

Naast dit initiatief start Spekschate nu met steun van Salut lessen aangepast sporten in Delden. Hierbij wordt ook samengewerkt met de buurtsportcoaches. “In eerste instantie bedoeld voor kinderen tot 13 jaar. Zijn er oudere kinderen of jongvolwassenen die ook interesse hebben om diverse sporten te beoefenen, dan kan er altijd contact opgenomen worden.” Voor meer informatie of aanmelding kan er contact opgenomen met Arjen Spekschate, aspekschate@gmail.com.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.