nu 13°
Weerbericht Delden
half bewolkt
02:00
11°
licht bewolkt
05:00
10°
half bewolkt
08:00
14°
geheel bewolkt
11:00
16°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

alle 125 kunstwerken gearriveerd in deldens museum no hero

Terug

Alle 125 kunstwerken gearriveerd in Deldens museum No Hero

Het is een logistieke operatie om u tegen te zeggen. In totaal 125 kunstwerken, groot en klein, worden in maart met de grootste zorg en voorbereiding naar het nieuwe Deldense museum No Hero vervoerd. Op woensdag 28 maart arriveert het laatste stuk. Of beter gezegd stukken. De in totaal 34 beelden van de Chinese kunstenaar Tu Feng krijgen een prominente plek op de eerste etage van de voormalige Rentmeestrij.

Het vervoer van de schilderijen en beelden is in handen van een gespecialiseerd bedrijf. De verhuizing verloopt, tot opluchting van initiatiefnemer Geert Steinmeijer en directeur Gemma Boon, zonder problemen. Ook het ‘installeren’ de beeldengroep met de naam ‘Cry’ gaat op woensdagochtend met de grootst mogelijke nauwkeurigheid. “De beelden laten het stervensproces zien van de vader van de kunstenaar die aan longkanker lijdt”, zo legt de verzamelaar uit, terwijl hij aanwijst wat het volgende beeld op het plateau moet worden.

De meeste kunstwerken staan of hangen inmiddels op de plek waar ze ook na de opening op 15 april te bewonderen zijn. “Hier en daar zal er nog wel iets worden aangepast, maar dan gaat het om details”, zo vertelt directeur Gemma Boon. “Het blijft natuurlijk wel een collectie in beweging en ontwikkeling, en dat geldt ook voor het museum. Zo hebben twee werken die pas onlangs zijn aangekocht ook een plekje gekregen. De collectie is erg divers en de organisatie flexibel, dat is een groot voordeel. Wij hebben ook een andere benadering dan een doorsnee museum. Alles wat we doen is vanuit het oogpunt van de bezoeker. Zoals de naam No Hero al aangeeft: niet de verzamelaar, maar het genieten van kunst staat centraal.”

KLIK HIER voor de fotoserie van Wijnand Kristiaans

Foto: Geert Steinmeijer en Gemma Boon

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.