nu 11°
Weerbericht Delden
half bewolkt
08:00
12°
onbewolkt
11:00
16°
onbewolkt
14:00
19°
half bewolkt
17:00
18°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

alles gereed voor schaatsseizoen in twickel nu de vorst nog

Terug

Alles gereed voor schaatsseizoen in Twickel: ‘Nu de vorst nog’

De afgelopen maanden hebben de vrijwilligers van de IJsclub Delden de natuurbaan in Twickel weer in optimale staat gebracht. Daar was door de droogte van afgelopen zomer wel wat meer moeite voor nodig dan normaal. Het waterpeil in de Oelerbeek stond namelijk zo laag dat er onvoldoende water op de baan gelaten kon worden.

“We hebben de afgelopen weken de sluizen een aantal keer open gezet als het water in de beek wat hoger stond dan op de baan”, zo vertelt Wim Pleiter van de ijsclub. “Vooral de regen van de afgelopen weken heeft er voor gezorgd dat we nu op een aanvaardbaar niveau zijn aangekomen. Het voordeel is wel dat het water nu mooi donker en heel schoon is. We hebben de afgelopen tijd gezien dat er bij lichte vorst direct een laagje ijs ontstaat.”

Voldoende om te denken aan het openen van de baan is dat nog lang niet. “De baan ligt er goed bij, de machines zijn geïnspecteerd en de kantine is klaargemaakt: het enige dat nog mist is het ijs op de baan.” Of er in de nabije toekomst een flinke vors aankomt, is lastig te voorspellen. “Het gaat aan het einde van de week wel licht vriezen, maar om echt van een mogelijk opening te spreken hebben we -10 nodig. Er is ook nog wel wat tijd, maar eind januari, begin februari zal er wel wat moeten veranderen. Anders wordt het dit jaar weer lastig.”

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.